duminică, octombrie 10

Pot face sex cand sunt insarcinata?

Ai aflat ca esti insarcinata si nu stii ce o sa se intample cu viata ta sexuala? 9 luni de abstinenta inseamna intr-adevar un mare chin si nu numai pentru tine, ci si pentru partenerul tau!

Nu-ti fa griji! Nu va trebui sa adaugi la grijile sarcinii si pe aceea ca partenerul te-ar putea insela din cauza lipsei tale de cooperare sexuala. Ai voie sa faci sex atunci cand esti insarcinata, insa trebuie sa fii mai precauta decat de obicei.

Cat sex faci cand esti insarcinata?
In principiu poti face sex fara grija atunci cand esti insarcinata, dar e bine ca daca ai obiceiul sa o faci zilnic in periaoda asta sa mai reduci numarul actelor sexuale. In general, studiile au aratat ca in lunile 1-4,5 de sarcina cuplurile fac sex la 6-10 zile. Din luna a 4- a pana in luna a 7-a de sarcina vei dori sa faci sex o data la aproximatic 10 zile, in timp ce in ultimele 2 luni de sarcina vei renunta la actele sexuale. Aceste date sunt insa doar statisctici si nu e cazul sa se intample exact la fel si in viata ta.

Totusi e bine sa stii ca actele sexuale prea dese pot dauna dezvoltarii copilului. De asemenea, evita actele sexuale violente. Alege sa practici un sex tandru cu partenerul tau, dar care sa evite supraexcitarea ta. Contractiile resimtite in orgasm pot determina o nastere prematura daca actul sexual se desfasoaa intr-o luna inaintata.

Ce pozitii sexuale practici cand esti insarcinata?
Partenerul tau trebuie sa stie ca e mai bine sa aleaga pozitiile sexuale cu penetrare posterioara sau latero-posterioara. Puteti alege si pozitii frontale, dar in nici un caz pozitii care ar exercita presiune pe burta. El nu trebuie sa-ti stimuleze organele sexuale, nu trebuie sa practice un sex violent, care sa implice miscari foarte adanci sau mai puternice ale penisului in vagin, pentru ca acestea pot dauna sarcinii. Este mai bine ca nici tu sa nu executi miscarile pe care le practici de obicei in timpul actului sexual, ci sa stai mai linistita.

Ai chef sa faci sex cand esti insarcinata?
Majoritatea femeilor simt o crestere a dorintei de a face sex in trimestrul 2 al sarcinii. Ele vor dori sa faca mai mult sex decat in primele luni de sarcina si decat in perioada de dinainte de a fi insarcinate.

Exista femei care nu vor mai dori sa faca sex in timpul sarcinii, trecand printr-o stare de frigiditate, cauzata de constiinta faptului ca poarta in pantec un copil. Instinctul lor matern este mai puternic decat cel sexual si aceste femeie se vor simti vinovate daca practica sexul in timpul sarcinii. Este bine ca partenerii lor sa fie intelegatori si sa stie ca dupa nastere lucrurile vor reveni la normal.

Exista, din contra, alete femei care in timpul sarcinii, mai putin in ultimul trimestru vor avea o dorinta crescuta de a face sex, cauzata de siguranta pe care le-o da sarcina. Multe femei au simtit in timpul primei sarcini oragasme foarte puternice si intense.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri