duminică, octombrie 10

Legarea trompelor uterine

Legarea trompelor uterine - cea mai buna solutie pentru tine?
Legarea trompelor uterine este o procedura cirurgicala care se face pentru a impiedica aparitia unei sarcini in viitorul femeii care apeleaza la acest mijloc contraceptiv. Acest mijloc contraceptiv este considerat a fi definitiv, desi in ultimii ani se pot realiza interventii care sa permita mamei ce si-a legat trompele sa ramana din nou insarcinata. Aceste interventii sunt insa foarte complicate, foarte scumpe, si din cauza traumelor prin care trompele uterine au trecut in urma legarii pot determina aparitia sarcinilor extrauterine. De aceea este foaarte bine sa te gandesti daca aceasta metoda este cea mai buna pentru tine.

Multe femei aleg sa faca o operatie de legare a trompelor uterine dupa ce au nascut, considerand ca nu vor mai dori sa aiba copii in viitor. Totusi, intre 14% si 25% dintre femeile care au ales sa faca o operatie de legare a trompelor uterine ajung sa regrete aceasta decizie. Cele mai multe femei aleg sa-si lege trompele uterine fie pentru ca au la momentul respectiv un venit mic, fie pentru ca au nascut deja unul sau 2 copii si nu isi mai doresc pe moment altii, fie pentru ca au impresia ca nu-si vor dori niciodata un copil. Timpul si evolutia vietii le face insa pe multe femei sa ajunga sa-si doreasca copii.

In ce consta legarea trompelor uterine
Daca esti decisa ca aceasta este metoda contraceptiva cea mai potrivita pentru tine iata in ce consta procedura:

Interventia chirurgicala a legarii trompelor uteriine se realizeaza sub anestezie. Tipul de anestezie va fi ales de medic. De obicei femeile care nu au nascut vor fi anesteziate total, in timp ce acele care au nascut vor primi o anestezie locala sau regionala. In trecut legarea trompelor uterine era o procedura mai complicata. In prezent insa procedura legarii trompelor uterine se realizeaza cu doua incizii mici, una in dreptul buricului sau chiar in buric, prin care se introduce in abdomen un laparoscop. Cu ajutorul acestuia se depisteaza pozitia trompelor uterine, care vor fi apoi legate, cauterizate sau prinse cu niste clipsuri metalice, operatiii realizate printr-o alta incizie realizata in apropierea osului pubian.

Ambele incizii sunt foarte micute si dupa operatie necesita sa fie cusute. Operatia de legare a trompelor uterine dureaza in jur de 30 de minute. Spitalizarea va dura doar cateva ore, probabil in jur de 8, dar durerile de dupa operatie vor tine cateva zile. Este bine ca dupa operatie, daca observi ca durerile cresc in intensitate sa te prezinti la medic. Dea semenea, abtine-te de la sex si de la exercitii fizice pentru cel putin o saptamana.

Eficienta legarii trompelor uterine
Procedura legarii trompelor uterine este eficienta in proportie de 98-99%, dar exista si cazuri in care femeile care au efectuat aceasta procedura raman totusi insarcinate. De cele mai multe ori o astfel de sarcina este problematica pentru ca se realizeaza extrauterin.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri