duminică, octombrie 10

Diafragma

Diafragma este un mijloc contraceptiv care nu implica riscul de a te intoxica cu hormoni sau cu substante chimice, ca in cazul pastilelor, si nici pe acela de a face vre-un avort de care nu ai stiut nimic. Diafragma este un mijloc contraceptiv care nu-ti influenteaza in nici un fel sanatatea. Este o contraceptie la indemana femeii.

Diafragma este din cauciuc moale, sub forma de caciulita si prezinta o buza mai groasa, circulara, care are in interior un inel din metal. Diafragma se introduce in vagin si are rolul de a opri inaintarea spermatozoizilor spre uter. Doar diafragma singura nu poate opri acesti spermatozoizi. Ea are nevoie de un gel spermicid sau o crema spermicida.

Cum stii ce tip de diafragma sa folosesti?
Pentru a alege corect diafragma precum si pentru a vedea daca corpului tau i se potriveste acest mijloc contraceptiv trebuie sa mergi la medicul ginecolog sau de planing familial. Acest consult trebuie facut pentru ca sunt anumite persoane carora folosirea diafragmei le este contraindicata. Medicul iti va prescrie si marimea corecta a diafragmei, pentru ca acestea vin intr-un numar foarte variat de marimi, ca sa se poata potrivi fiecarei femei. Daca ai nascut, daca ai facut un avort sau ai avut schimbari in greutate destul de mari va trebui sa schimbi marimea diafragmei, tot cu un consult la medic.

Cum folosesti diafragma si gelul spermicid?
Diafragma nu este eficienta fara gelul spermicid. In interiorul diafragmei trebuie sa pui o cantitate de gel care ti-a fost recomandata de medic. Acest gel se va intinde apoi pe toata suprafata diafragmei. Intinde gelul pe buzele diafragmei doar in partea lor interioara, pentru ca daca atingi cu gel si partea exterioara, care se fixeaza pe vagin, e posibil ca diafragma sa alunece si sa nu te mai protejeze.

Prima data cand vei introduce diafragma va fi destul de complicat. Trebuie sa strangi buza diafragmei cu degetul mare si cel aratator, si sa introduci diafragma in vagin, impingand-o pana la capatul acestuia. Pentru a-ti fi mai usor stai intr-o pozitie asemanatoare celor pe care le folosesti pentru introducerea tampoanelor interne: pe vine, culcata, sau in picioare, cu un picior rezemat pe pat sau pe un scaun. Pentru a intelege mai bine cum trebuie procedat citeste instructiunile diafragmei.

Cat timp porti diafragma?
Diafragma poate fi pusa in corp cu cel mult 6 ore inainte de actul sexual. Dupa 6 ore gelul spermicid isi pierde eficienta. Dupa actul sexual lasa diafragma in corp inca 6 ore. Daca nu ai cum sa o scoti o poti pastra pana la 24 de ore. Sub nici o forma nu o scoate insa inainte de 6 ore. Daca vrei sa faci din nou sex nu mai scoate diafragma, ci introdu in vagin gelul spermicid cu instrumentul care iti este livrat impreuna cu diafragma.

Avantaje ale diafragmei
Diafragma este 100% sigura atunci cand este folosita in combiatie cu prezervativul. Diafragma nu iti introduce in corp substante care sa treaca prin sistemul digestiv, cum fac pilulele anticonceptionale, si nici nu cauzeaza avorturi, asemeni acestor pilule. Din secunda in care hotarasti sa nu o mai folosesti poti sa ramai insarcinata. Nu are efecte secundare.

Dezavantaje ale folosirii diafragmei
Unele femei pot avea micoze cauzate de diafragma, pot face infectii urinare sau pot simti disconfort. Disconfortul este provocat de proasta pozitionare a diafragmei in vagin. Diafragma isi poate schimba pozitia in corpul tau si in acest caz poti ramane insarcinata. Acest llucru este mai probabil daca faci sex intr-o pozitie in care tu stai deasupra.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri