duminică, octombrie 10

Prezervativul

Prezervativul este o metoda contraceptiva foarte eficienta si foarte usor de folosit. Practic ea nu are efecte secundare si nu iti influenteaza negativ sanatatea. Singurele argumente contra prezervativului care se aduc sunt acelea ca micsoreaza placerea simtita in timpul actului sexual, dar cum aceste argumete sunt cunscute si producatorii de prezervative, acestia au resit sa produca prezervative de o finete deosebita, care sa permita atat femeii caat si barbatului sa simta intreaga palcere, si care ofera in acelasi timp destula siguranta prin rezistenta materialului.

In ziua de azi este o gama atat de larga de prezervative din care poti alege, incat chiar folositrea prezervativului in sine devine un motiv excitant in plus. Asta daca ne gandim la prezervativele lubrefiate sau la cele cu arome de fructe exotice. Prezervativele sunt create practic "pe toate gusturile", de la cele din material mai gros, ultra sigure, pana la cele de o finete deosebita, de la cele aromate pana la cele care se incalzesc in timpul actului sexual sau pana la cele cu striatii de diferite tipuri.

Daca stai sa te gandesti bine nu ai ce argumente sa aduci contra folosirii prezervatiivului, mai ales daca te gandesti ca el te protejeaza in acelasi timp de o sarcina nedorita dar si de bolile cu transmitere sexuala. In plus, daca ai si mustrari de constiinta referitor la mijloacele contraceptive, afla ca prezervativul nu iti lasa nici un "pacat" pe constiinta. Fata de pilulele contraceptive sau de pilula de dupa, prezervativul nu te face sa omori un copil abia creat, ci impiedica crearea acestuia. Practic, spermatozoizii nu ajung niciodata in contact cu ovulul asa ca nici un fat nu este creat in corpul tau. Poti sa folosesti linistita prezervativul si sa fii sigura ca nu ai nici un avort, de nici un fel, pe constiinta.

Sa vedem acum cum se foloseste corect un prezervativ.

Cum folosim prezervativul?
De cele mai multe ori momentul in care alegem sa punem prezervativul duce la o intrerupere a preludiului, care poate duce si la o scadere a intensitatii acestuia. De aceea este bine ca punerea prezervativului sa nu fie un act separat de raportul sexual, ci sa faca parte integranta din acesta. Stimularea sexuala trebuie sa continue si atunci cand se pune prezervativul, de aceea este foarte interesant atunci cand femeiea preia initiativa si aseaza chiar ea prezervativul pe penisul partenerului. Acest lucru trebuie sa fie insa invatat, atat de femei cat si de barbati.

Mai intai o femeie trebuie sa aiba in vedere sa nu rupa prezervativul agatandu-l cu unghiile lungi sau cu inelele sau bratarile. Apoi, atat femeia cat si barbatul trebuie sa aiba in vedere sa nu puna prezervativul "pe dos". Acest lucru se intampla destul de des, mai ales daca nici lumina nu este aprinsa. Daca prezervativul a fost asezat la inceput invers nu mai poate fi folosit. El trebuie arncat si trebuie folosit un prezervativ nou. Iata asadar ce trebuie sa avem in vedere pentru a face o treaba buna in folosirea prezervativului ca metoda contraceptionala:

1. Ce prezervativ folosim?

Este posibil sa fii in situatia de a avea la indemana doar un prezervativ mai vechi sau uzat. Ce te faci atunci? Singurul raspuns e "Mergi si cumpara altul". Nu risca niciodata sa folosesti un prezervativ vechi, deteriorat, uzat. El se poate rupe usor sau poate fi deja rupt si toata palcerea se poate transforma intr-o tragedie.
Cand alegi un prezervativ fii sigur/a ca e de calitate. In afara de calitate fii cat se paote de liber/a in alegerea tipului de prezervativ. Unii prefera prezervativele cele mai "extreme": aromate, striate, pentru marirea placerii sexuale. Totusi unele persoane (mai ales femeile) nu pot suporta orice tip de prezervativ. Pentru femeile sensibile cele mai recomandate prezervative sunt cele ultrafine, pentru ca altfel actul sexual paote deveni un cosmar. Daca esti o astfel de femeie este bine sa incerci mai multe tipuri de prezervative de la mai multe fimre, pana il gasesti pe cel cu care te simti cel mai bine.

2. Cum desfacem ambalajul prezervativului
Nu trebuie sa folosesti foarfece, cutit, unghii, dinti, sau nimic ascutit. Prezervativele au ambalajele in asa fel facute incat se pot desface usor, doar cu degetele. TRebuie sa fii sigur/a ca nu rupi prezervativul.

3. Cum punem prezervativul pe penis

Prezervativul are un mot. Acest mot are rolul de a pastra in el sperma. Daca motul ramane plin cu aer, in momentul ejacularii risca sa se sparga, de aceea trebuie sa prinzi bine motul prezervativului intre degete si sa-l golesti de aer. Aseaza apoi prezervativul pe penisul aflat in erectie, dupa ce ai tras inapoi pielea de pe capul penisului (preputul). Fii sigur ca marginea care se ruleaza a prezervativului este in exterior, pentru ca altfel, dupa cum am mai spus, va trebui sa incepi totul cu un nou prezervativ.

Nu uita sa tii in continuu motul prezervativului presat intre degete. Ruleaza apoi prezervativul pana la baza penisului. El trebuie sa fie perfect lipit de penis.

4. Cum scoatem prezervativul
Cadn am termiant "treaba" scoatem si prezervativul. Penisul nu trebuie sa ramana in vagin dupa ejaculare pentru ca iese din erectie si prezervativul va aluneca de pe el, iar sperma se poate scurge in vagin. Prezervativul trebuie deci scos cand penisul e inca in erectie. Cand il scoti ai grija ca sperma sa nu curga din el. Trebuie aruncat in cosul de gunoi, si in nici un caz la toaleta. daca sperma a curs cumva pe degetele tale sau ale partenerei fii sigur ca te speli imediat pe maini si nu apropii degetele de vagin.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri