duminică, octombrie 10

Cum se schimba sanii in timpul sarcinii?


Sani mariti la sarcina?
Schimbarile hormonale din timpul sarcinii cauzeaza circulatia prin tesutul de la nivelul sanilor a unei cantitati sporite de sange, ceea ce iti va face sanii sa para umflati, grei si deosebit de sensibili la atingere. Multe femei descriu felul in care isi simt sanii in timpul sarcinii ca o versiune exagerata a felului in care isi simt sanii inainte de ciclul menstrual.

Sensibilitatea sanilor este unul dintre primele simptome care insotesc sarcina, si apare de obicei in jurul primelor 4-6 saptamai de sarcina, durand intregul prim trimestru.

La ce alte schimbari ale sanilor sa ma astept cand sunt insarcinata?

Incepand din saptamana a 8-a a sarcinii sanii vor incepe sa se mareasca si vor continua sa creasca pe tot parcursul sarcinii. Este normal ca sanii sa creasca cu una, chiar cu 2 marimi in timpul sacinii, mai ales daca esti la prima sarcina. S-ar putea ca sanii sa te manace, pentru ca pielea se intinde pe ei, o data cu cresterea lor, si daca aceasta crestere este mai brusca s-ar putea sa ramai chiar cu vergeturi pe sani.

Este posibil sa incepi sa vezi venele sub pielea sanilor si de asemenea s-ar putea ca sfarcurile sa ti se mareasca si sa se intunece la culoare. Dupa primele luni de sarcina areola mamara - zona mai intunecata din jurul sfarcului - va deveni de asemenea mai mare si mai intunecata.

S-ar putea ca pana acum sa nu fi observat micile umflaturi de pe areola ta mamara. Dar in timpul sarcinii aceste mici umflaturi, care de fapt sunt glande producatoare de grasimi numite Tuberculii lui Montgomery, devin mult mai proeminente. Sanii tai trec prin aceste schimbari pentru ca se pregatesc sa-ti alapteze copilul.

In timpul celei de-a 3-a luni de sarcina sanii tai vor incepe sa produca "colostrumul", laptele special pe care bebelusul il va bea la inceputul perioadei de alaptare. In timpul ultimelor luni de sarcina s-ar putea ca sanii tai sa inceapa sa secrete acest lapte de culoare galbuie. La unele femei secretiile incep mai devreme iar la altele aceste secretii nu au loc.

Cum sa fac sa reduc efectele adverse ale modificarii sanilor pe timpul sarcinii?
Cel mai bine ar fi sa-ti cumperi un nou sutien, cu intarituri si care sa-ti sustina mai bine sanii. Daca nu te pricepi apeleaza la o vanzatoare cu experienta dintr-un magazin mare, cu produse de calitate.

Vei constata ca sutienele cu sarma nu sunt deloc confortabile in aceasta perioada. Cauta materiale moi, care nu au cusaturi sau broderii in preajma sanilor, ca sa nu te irite. Sutienele din bumbac vor fi mult mai confortabile si vor lasa pielea sa respire fata de cele sintetice.

Pentru un extra suport in timpul zilei incearca un sutien special pentru femeile insarcinate. In timpul celui de-al treilea trimestru ar fi bine sa-ti achizitionezi un astfel de sutien, pentru ca oricum vei avea nevoie de el in timpul in care vei alapta.

Daca esti o persoana activa care face exercitii zilnic trebuie sa alegi un sutien puternic si confortabil care sa-ti sustina sanii in aceasta perioada. Sanii tai sunt mult mai grei si trebuie sa fie sustinuti de un sutien de calitate.

Este bine sa ai in vedere ca sanii vor creste cu doua marimi, iar circumferinta pieptului va creste de asemenea o data cu dezvoltarea burticii. Alege sutienele care iti vin perfect atunci cand le inchei la cea mai stransa pozitie, ca sa ai cum sa le largesti apoi, pe masura ce sarcina evolueaza.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri