Peeling? Acest cuvânt este foarte utilizat in aceasta perioada de catre clientii dumneavoastra, desi multi dintre ei nu stiu ce inseamna. Acest articol va va ajuta sa raspundeti prompt la toate intrebarile, in cazul in care clientii doresc sa se supuna acestei interventii.
Ce este peeling-ul?
Dupa cum bine stiti, acest termen englezesc semnifica „a curata, a descuama“.
Peeling-ul elimina straturile superficiale ale pielii. Prin diferite procedee sunt eliminate straturile pielii cu profunzimi diferite, pâna când se elibereaza epiderma superficiala, epiderma profunda sau derma.
E singura metoda medico-dermato-cosmetica in masura sa schimbe pielea. Daca este adaptat la tipul de piele si localizarea problemei este facuta corect, atunci se pot obtine rezultate exceptionale. Unele tipuri de peeling in profunzime pot sa atenueze chiar si ridurile vizibile, dar tratamentele trebuie sa fie urmate sub indrumarea unui medic specialist.
Peelingul medical
Medicul utilizeaza tehnici agresive (acizi foarte concentrati, laser, zapada carbonica, dermoabraziv), iar acest tip de tratare a pielii implica anumite riscuri. Este indicat in mod deosebit pentru pielea foarte afectata. Peeling-ul mediu sau profund este un tratament cu caracter medical.
Peeling-ul estetic, mult mai eficient decât decât gomajul, este indicat pentru a preveni sau incetini imbatrânirea pielii, pentru a netezi imperfectiunile si a conferiri luminozitate tenului. Totodata este solutia perfecta pentru a prelungi un peeling mediu sau profund, pe care il poti face o data sau de doua ori in viata.
Peeling-ul superficial este mai putin traumatizant ,si asta pentru ca nu trec niciodata de primul strat al pielii. In cazul peeling-ului superficial se utilizeaza un singur produs chimic sub forma de acid (de obicei acid glicolic). Actioneaza prin efect cumulativ si se aplica in mai multe sedinte. Tratamentul nu presupune durere, pacientul va simti numai câteva piscaturi in timpul aplicarii tratamentului, câteva minute. Pielea nu se va resimti dupa tratament, pentru ca descuamarea are loc progresiv. Tratamentul permite expunerea la soare doar in cazul in care utilizati o crema cu factor protector. Exfoliind epiderma si stimulând productia de colagen se amelioreaza hidratarea pielii, se confera un aspect stralucitor tenului si se netezesc imperfectiunile. Urmarea acestui tratament cu regularitate va ofera posibilitatea de a va mentine pielea tânara si tonifiata. Aceasta tehnica este ideala pentru a ameliora acneea, semnele graviditatii, semnele pigmentate si comedoanele de pe decolteu.
Peeling-ul mediu provoaca o ranire superficiala
Se aplica acidul tricloracetic (TCA), pielea este curatata fin in partea superficiala a dermei. Aceasta metoda este deja testata de circa 50 de ani si se practica numai in cabinetele medicale. Provoaca o ranire superficiala si cruste care il obliga pe pacient sa stea departe de societate cam 10 zile. Dupa ce va supuneti unui astfel de tratament este interzis sa va expuneti la soare timp de 3 luni si este necesar un control dupa un an. Se pot face maxim doua peeling-uri de acest gen in viata.
Este indicat pentru semnele ramase in urma sarcinii sau acneei, pentru eliminarea ridurilor, a relaxarii cutanate, hiperpigmentarii si cicatricilor superficiale. Poate fi utilizat chiar si in cazul unui ten colorat, gen piele mediteraneana. Este ideal pentru descuamarea pielii mâinilor, iar in cazul acesta peeling-ul poate fi repetat.
Peeling-ul in profunzime necesita o recuperare in spital
Daca pielea este extrem de deteriorata este absolut necesar sa efectuam un peeling cu fenol. E o interventie cu adevarat medicala fiind realizata de catre un chirurg si sub anestezie totala. Este necesar un singur tratament, iar rezultatul sau va fi resimtit pentru câtiva ani. Rezultatul final se obtine abia dupa sase luni. Depigmentarea este definitiva si este indicata pielii intunecate. Are ca efect imediat atenuarea ridurilor profunde si poate sa atenueze cicatricile acenice.
Pentru eliminarea cicatricilor este suficient peeling-ul in profunzime?
Daca cicatricile cauzate de acnee sau rani sunt foarte profunde, este de preferat dermoabraziunea. Aceasta operatiune de curatare a pielii, efectuata de un medic chirurg sub anestezie totala poate avea insa si consecinte negative. Pacientul e bandajat precum o mumie pentru doua sau chiar trei saptamâni. Dermoabraziunea este insa un tratament care zdrobeste ridurile din jurul buzelor.
Peeling-ul substituie lifting-ul?
Nu, pentru ca peeling-ul nu intinde pielea relaxata, nu elimina ridurile din jurul ochilor sau pometii cazuti. Dar pentru o piele cu probleme cauzate de expunerea indelungata la lumina puternica, un bun chirurg va incepe intotdeauna cu un peeling care pregateste epiderma pentru lifting.
Dar pentru tratarea cuperozei?
Se efectueaza un peeling cu zapada carbonica la -100 de grade Celsius: atinge pielea in profunzime, trateaza punctele negre si cuperoza usoara. Este ideal pentru tinerele doamne care au probleme cu capilarele.
Dar laserul?
Trebuie sa fie utilizat numai sub indrumarea medicilor specialisti. Laserul „Erbium Yag“ este indicat pentru riduri si cicatrici. Laserul cu dioxid de carbon (CO2) este utilizat pentru purificarea pielii, presupune anestezie totala si restrictii post-operatorii. Laserele „Q-switched“, „Yag-Ruby“ si „Alexandrite“ sunt indicate pentru petele de culoare inchisa.
"Ce se poate face pentru pielea corpului?
Nu prea mare lucru, doar mâinile beneficiaza de un tratament adecvat. Nimic pentru gambe sau brate cu pielea distrusa, doar aplicarea periodica a unei creme pe baza de acizi din fructe sau a unor produse cosmetice indicate. Este imposibil sa faci dermoabraziune pe un spate plin de cicatrici provocate de acnee.
La ce vârsta se poate efectua un peeling?
Adolescentii care au cosuri, puncte negre sau cuperoza pot beneficia de un tratament pe baza de zapada carbonica. in cazul primelor semne ale imbatrânirii, o femeie poate, de la vârsta de 30 de ani, sa inceapa un peeling usor care ii permite sa evite lifting-ul sau peeling-ul in profunzime. Este indicat sa utilizati peeling-ul in profunzime cât mai târziu, va reamintim ca il puteti utiliza doar de doua ori pe parcursul intregii vieti.
Peeling-ul lejer la domiciliu sub indica}iile medicului - noutatea care inoveaza tratamentele de infrumuse}are
Aceste tratamente cosmetice au inceput sa fie utilizate in anul 2000 de câtiva dermatologi americani. Pot include exfolianti chimici (AHA), bilogici (enzime) sau fizici (cristale de aluminiu ultra-micsorate). Mai putin invazive in raport cu tratamentele medicale si chiar mai putin agresive, pot constitui o continuare excelenta a unui peeling dermatologic. Sunt necesare mai multe sedinte in decursul unei luni. Multumita acestui tip de peeling se observa rezultate vizibile in tratarea pigmentarii, contrastului si a luminozitatii pielii.
O femeie poate, de la vârsta de 30 de ani, sa inceapa un peeling usor care ii permite sa evite lifting-ul sau peeling-ul in profunzime
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu