Forma sprancenelor este decisiva pentru a evidentia expresia fetei. Daca sprancenele sunt groase, ochii dau impresia de oboseala si tristete. Sprancenele foarte dese confera fetei o expresie usor sumbra. Spranceana ideala se deschide spre exterior si sus.
In special persoanele mai in varsta au, in mod frecvent, sprancene saracacioase, rare. Pentru a completa din punct de vedere optic, dar totusi decent, aceasta deficienta, folositi o pudra de sprancene deschisa la culoare si pudrati cu o pensula mica in directia de crestere a parului. In nici un caz nu aplicati o culoare prea inchisa ( nu le accentuati prea puternic) deoarece denatureaza total o fata naturala sI, in plus, sunt si demodate. Pentru clienta, acasa, este mult mai practic creionul special de sprancene. Alegeti din cele patru culori nuanta potrivita.
Step by step:
1. In anii 20 sprancenele erau foarte subtiri, in anii 60 foarte stufoase, in anii 80 mai fine si arcuite usor iar in anii 2000 mai stufoase, mai voluptoase, dar perfect conturate.
2. Inainte sa incepeti pensatul, va trebui sa aveti in minte forma ideala a sprancenelor. Spranceana clasica perfecta urca in forma mai lata - primele doua treimi pina la un punct inalt fixat, dupa care coboara o treime in forma ingusta.
3. Fixati cu doua pensule punctele de inceput si de sfarsit ale arcului sprincenelor. Fixati un punct tinta la nara si miscati usor una din pensule spre coltul exterior al ochiului. A doua pensula se fixeaza de la punctul tinta spre coltul interior al ochiului, in sus.
4. Pensatul poate fi dureros. Atenuati durerea, intinzand pielea cu degetul aratator si mijlociu. Firisoarele de par se penseaza, intotdeauna, in directia de crestere a acestora si numai dedesubtul sprancenelor.
5. Modul de lucru ramane acelasi, indiferent daca folositi o penseta normala sau una automata.
6. Daca pielea se inroseste foarte puternic sau se umfla usor, se poate calma cu ajutorul unui cub de gheata.
7. Daca, dupa pensat se aplica imediat machiaj, atunci trebuie folosit in locurile inrosite un strat subtire de fond de ten, dupa care se pudreza si se aplica in mod normal fardul de pleoape.
8. Daca este necesar evidentiati optic, sprancenele, cu ajutorul unei pudre care se aplica cu o pensula subtire sau cu ajutorul creionului special de sprancene.
9. Golurile in sprancene sau sprancenele prea scurte se pot completa sau lungi. Folositi, in acest caz, un creion de sprancene bine ascutit, dar nu trasati o linie continua, ci numai o intindeti cu delicatete.
10. Cu o periuta de sprancene, periati firisoarele in sus, in directia de crestere a acestora.
11. Pentru a nu ramane firisoare rebele, aplicati , in incheiere, baza speciala-mascara (Mascara Base) incolora.
12. Forma sprancenelor corectata si accentuata natural, confera ochilor mai multa expresivitate si naturalete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu