sâmbătă, decembrie 26

TONIC PENTRU MENOPAUZA

Prezentare generala:

Tratamente hormonale

In ultimele doua decenii, cercetatorii au cautat o solutie globala, un medicament care sa suplineasca oprirea productiei de hormoni si care sa inlature toate simptomele neplacute ale debutului de menopauza. Primele medicamente care au aparut contineau hormoni estrogeni, care, intr-adevar, atunci cand erau administrati, reduceau simtitor aparitia unor simptome cum ar fi bufeurile sau transpiratia. Mai mult, administrarea de medicamente cu hormoni estrogeni prevenea aparitia osteoporozei, a petelor pe piele cauzate de varsta, a tulburarilor la nivelul vaginului.

Dincolo de beneficiile sale insa, administrarea de estrogen a dus la aparitia unor probleme extrem de grave, dintre care cea mai mare era dublarea riscului de aparitie a tumorilor benigne si a cancerului de san, ovarian, a unor boli cardiace. Atunci a fost lansata o noua generatie de medicamente hormonale, care contineau, alaturi de estrogen, celalalt hormon produs de ovare: progesteronul. Insa, folosirea acestor medicamente mareste cu aproape 30% riscul aparitiei cancerului la san si ovarian, nu are nici un fel de efect favorabil (contrar celor pretinse de producatori) asupra activitatii cardiace si nici asupra unor tulburari emotionale.

De asemenea, s-a constatat ca tratamentul cu aceste medicamente favorizeaza si aparitia unor tulburari colaterale cum ar fi scurgerile vaginale, greata, retinerea de lichide in organism, durerile de sani. Exista studii care arata ca aceste pilule sporesc si riscul aparitiei trombozelor, emboliilor si a accidentului vascular. Se recomanda foarte multa prudenta in adoptarea acestui tip de tratament hormonal.

Tratamentul natural este solutia. Asa au reajuns in actualitate valeriana, sunatoarea, soia si germenii de soia, precum si anumite plante chinezesti care la noi sunt mai greu de gasit, putand fi inlocuite insa de leacuri autohtone.

Calitati curative si actiune farmaceutica: reintineritoare; estompa simptomele menopauzei; pentru mentinerea frumusetii, ajuta la mentinerea elasticitatii si a stralucirii pielii, la mentinerea tonusului sanilor; incetineste ritmul de crestere al pilozitatilor; impiedica aparitia osteoporozei si a anumitor boli degenerative specifice varstei a treia; regleaza tensiunea arteriala.

Recomandare:

Cinci leacuri din plante cu efecte exceptionale

  • Lemnul-dulce - estrogenul natural

  • Salvia - contra transpiratiei si a bufeurilor

  • Cretisoara - un antihemoragic redutabil

  • Sunatoarea - antidepresivul natural cel mai folosit

  • Valeriana - planta linistii si a calmului

- tonic feminin
Este un remediu foarte complex, pe baza de plante estrogene puternice (intre care si lemnul-dulce si semintele de marar), completate ca actiune de ierburi care tempereaza activitatea hormonala (salvie, cretisoara, traista-ciobanului s.a.). Principala actiune a acestui produs este aceea reintineritoare, el ajutand la prelungirea tineretii biologice sau, dupa caz, la estomparea simptomelor neplacute ale menopauzei, in special bufeurile si transpiratia excesiva. Mai merita adaugat faptul ca este special conceput si pentru mentinerea frumusetii, ajutand la mentinerea elasticitatii si a stralucirii pielii, la mentinerea tonusului sanilor, incetinind ritmul de crestere al pilozitatilor, impiedicand aparitia osteoporozei si a anumitor boli degenerative specifice varstei a treia.

- tinctura
Produsa din mai multe plante, de asemenea conceputa pentru prevenirea si tratarea simptomelor specifice menopauzei. Are o actiune in buna masura complementara produsului anterior mentionat, continand plante reglatoare ale tensiunii arteriale si ale activitatii cardiace, cu efecte in tratarea durerilor de cap, a senzatiilor de ameteala (vertij) sau de greata ce se manifesta frecvent la debutul menopauzei. De asemenea, are o actiune relaxanta si usor antidepresiva, fiind indicata in combaterea tulburarilor emotionale usoare care apar in aceasta perioada. Asupra digestiei are efecte stimulente, combatand indigestia, balonarea si crampele abdominale.
Este un remediu cu o actiune ampla, insa blanda, fiind prin excelenta recomandat in tratamente pe o perioada lunga de timp (2-3 luni). Se fac cure de durata medie (minimum o luna) sau lunga (doua-trei luni), in functie de scopul urmarit.

Preparare:

Tonic
Se lasa ingredientele la macerat, in alcool.
Tinctura
Se lasa ingredientele la macerat, in alcool

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri