sâmbătă, decembrie 26

DROJDIA DE BERE

Prezentare generala:
Drojdia de bere este un alt aliment miraculos, mult mai eficace decat germenii de grau, datorita combinatiei perfecte de substante nutritive rare, usor asimilabile.

Calitati curative si actiune farmaceutica:
Drojdia de bere contine: 50% proteine, usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (histidina, lysina, tryptofan, leucina, fenylamina, cystina etc.), o cantitate ridicata de gluten si peptide care au o actiune preponderenta in fenomenele vitale si, in particular, in reactiile de oxido-reducere, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine sau grasimi fosforate, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, factori catalitici din care unii nici nu au fost inca identificati si, in sfarsit, 17 vitamine, printre care grupul complet si consistent de vitamine B. Mai contine cantitati importante de ergosterol.

O suta de grame de drojdie de bere furnizeaza:

  • proteine - cat 250 g de carne si glicogen - cat 65 g de paine;

  • de 10 ori mai multa vitamina B1 (sneurina) decat painea integrala;

  • de doua ori mai multa vitamina B2 (riboflovina) decat ficatul;

  • de 10-20 de ori mai multa vitamina PP (niacina) decat carnea;

  • de 10 ori mai multa vitamina B6 (pyridoxina) decat carnea;

  • de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele;

  • de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau.

Afectiuni pentru care se recomanda: avitaminozele complexe sau simple ale grupului B; steatoze hepatice; in caz de enutritie extrema, de slabiciune constitutionala, pentru bolnavii hraniti cu sonda; alcoolism.

Drojdia de bere constituie un aliment compensator al carentelor si un excelent catalizator pentru substantele hidrocarbonate. E excelent pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, favorizand travaliul muscular si usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice. Prin continutul sau ridicat in proteine si prin natura acizilor aminati pe care ii contine, joaca un rol de protector pentru ficat.

Pe de alta parte, indicatiile terapeutice ale drojdiei de bere sunt si dietetice, bazandu-se indeosebi pe bogatia de vitamine B. Pentru aceasta se recomanda in avitaminozele complexe sau simple ale grupului B, in afectiuni neurologice si neuromusculare, in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Prin activitatea sa hepato-protectoare este indicata in starile precirotice, in steatoze hepatice (degenerescenta grasa a ficatului).

Este foarte eficace in starile de denutritie extrema, de slabiciune constitutionala, pentru bolnavii hraniti cu sonda. In utilizarea obisnuita, este de preferat drojdia de bere cultivata pe cerealele maltate si nu drojdia de bere ordinara, obtinuta ca urmare a tratamentului de uscare prin soda caustica, carbonat de sodiu sau acid clorhidric, caci astfel pierde 70% din vitamine.

Drojdia exercita o actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. In consecinta, poate fi indicata in toate afectiunile intestinale acute sau cronice de origine infectioasa, precum si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice, deoarece fiind insensibila la aceste medicamente, remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale.

Recomandare:
- pentru consum
Se ia la fiecare masa, amestecata cu legume sau in supa, in doza de una-doua linguri pentru adulti si batrani si o lingurita pentru copii

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri