sâmbătă, decembrie 26

IAURTUL

Prezentare generala:
Produs lactat.

Calitati curative si actiune farmaceutica:
Iaurtul este un aliment care contine multi fermenti. Este usor asimilabil si constituie un adjuvant digestiv, ajutand la digestia celorlalte alimente ingerate o data cu el. Gratie acidului lactic, asigura existenta unei flore intestinale nenocive, binefacatoare. Putrefactiile intestinale (care sunt sursa toxinelor ce prejudiciaza aparatului digestiv si starii generale) sunt datorate bacililor mari, care nu se pot dezvolta in mediul acid. Binefacerile iaurtului rezida in faptul ca aduce in organism saruri de calciu si vitamina B in cantitati ridicate.
Longevitatea si vigoarea populatiilor de pastori se datoreaza in mare masura proprietatilor iaurtului.

Afectiuni pentru care se recomanda: putrefactii intestinale; probleme digestive; lipsa de calciu.

Recomandare:
Un pahar de iaurt constituie o doza zilnica suficienta si nu trebuie prelungita cura mai mult de 15 zile pe luna.
Se pot accentua calitatile iaurtului prin adaugarea de lapte praf ecremat, care mareste cantitatea de vitamina B, de calciu si proteine.

Preparare:
Se gaseste in comert, dar poate fi preparat si in casa, si anume: se lasa laptele proaspat, nefiert, la prins. Se poate adauga si asa numitul cheag, pentru a se prinde mai repede. In comert, il intalnim simplu sau cu fructe, degresat sau cu un procent mai mare de grasimi.

Precautii:
Nu trebuie sa se abuzeze de iaurt, deoarece un exces de acid lactic pe timp indelungat devine demineralizant

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri