duminică, noiembrie 8

FITNESS SI BUST SANATOS

Exercitiile de fitness au un efect excelent asupra muschilor picioarelor sau abdomenului dar, daca nu iti iei cateva masuri de precautie, pieptul tau poate suferi din cauza acesor miscari si vei constata ca sanii se micsoreaza din ce in ce mai mult.

Iti doresti un abdomen plat, picioare ferme si o talie de viespe. Dar urmaresti ca dimensiunile pieptului tau sa scada? Pentru ca trebuie sa stii ca acesta este rezultatul orelor regulate de antrenament in sala de fitness. Asta, daca nu vei incepe sa iti iei precautiile cat mai curand.

Dimensiunile pieptului pot creste sau, dimpotriva, sa scada in timpul exercitiilor, fapt care reprezinta un efect ireversibil. Sanii sunt compusi in intregime din grasime si tesuturi, fara muschi. Miscarile din timpul exercitiilor intind acest tesut care are un rol de sustinere, cauzand lasarea sanilor sub propria greutate.

Astfel, avand in vedere ca pieptul nu are in componenta sa muschi, acesta nu poate fi tonifiat in acelasi mod ca si celelalte parti ale corpului. Solutia? Foloseste in timpul antrenamentului un sutien special pentru sport care are rolul de a sustine bustul si vei indeparta riscurile discutate mai sus.

Daca vei incepe sa folosesti un sutien special pentru antrenamente, acesta va determina injumatatirea efectului miscarii. Cele mai multe probleme ce apar in zona sanilor sunt cauzate de faptul ca femeile nu poarta in timpul exercitiilor sutienele potrivite. Chiar daca pieptul nu are dimensiuni mari, acesta totusi are nevoie de un suport. De fapt, unii experti recomanda purtarea acestui sutien chiar si in timpul lucrului in gospodarie (cand te ocupi de gradinarit, de exemplu).

Acest sutien special a fost inventat in anul 1977, de doi americani. Din acel moment, ideea a progresat si acum se poate alege intre diverse forme si stiluri. Maioul ideal pentru sport este acela pe care il simti ca pe o a doua piele. Un bun sutien trebuie sa respecte urmatoarele caracteristici: sa ofere un bun suport, sa aiba cupe pe masura si curele care se pot ajusta. Exista doua tipuri de astfel de articole sport: unele cu efect de compresie, potrivit pentru femeile cu dimensiunile bustului de la mic spre mediu si un stil mai conventional, care sustine pieptul.

Dupa ce ai inceput seria de antrenamente, vei vedea ca pieptul este prima portiune a corpului care incepe sa dea semne ca a slabit. Sanii isi schimba forma si in functie de diferitele etape ale ciclului menstrual, asa ca s-ar putea sa ai nevoie de sutiene cu dimensiuni diferite. Si daca tu continui antrenamentele si in timpul sarcinii, vei avea nevoie de sutiene pentru sport speciale pentru perioada maternitatii (trebuie sa stii ca nu este nimic neobisnuit in a trece de la cupa B la D, chiar si in timpul primului semestru de sarcina).

Alt efect destul de suparator al antrenamentelor este durerea, cauzata de craparea sfarcurilor, stare generata de frecarea constanta de tricoul de sport. Solutia este tot sutienul (din bumbac) si folosirea din belsug a unei creme hidratante, dat fiind faptul ca pielea de pe bust este foarte fina si subtire.

Numeroase studii sugereaza faptul ca riscul cancerului la san este redus de exercitiile regulate. Mesajul nu este acela de a-ti intrerupe antrenamentul! Continua exercitiile dar mentine-ti bustul tonifiat si poarta sutienul pentru sport care ti se potriveste.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Curs Valutar BNR

Lista mea de bloguri