marți, noiembrie 24

EFECTELE BENEFICE ALE SARII AMARE

Sarea amara pentru ingrijirea pielii si parului

Exista mii si mii de tratamente cosmetice pentru ingrijirea pielii, insa nu toate la fel de benefice ca si sarea amara. Pentru realizarea tratamentelor cosmetice pentru piele, cumparati din farmacii sau supermarket o cutie cu sare amara. Aceasta cantitate se va folosi pentru mai multe etape ale procedeului de ingrijire a pielii.

Cea mai eficienta modalitate de ingrijire a pielii consta in amestecul de sare amara cu apa calduta sau cu diverse fructe. Daca aveti tenul normal sau gras, preparati o masca cosmetica cu sare amara si morcov ras pentru ingrijirea corespunzatoare a acestuia. Compozitia obtinuta se aplica seara inainte de culcare si se lasa sa actioneze un sfert de ora.

Pentru ingijirea pielii sau tenului cu acnee si puncte negre, folositi, timp de o luna, tratamentele cosmetice naturiste cu sare amara. Castravetele, rosiile si lamaile, in amestec cu sulfatul de magneziu (sarea amara), contribuie la indepartarea semnelor lasate de acnee si la vindecarea completa a pielii.

Pentru refacerea calcaielor crapate, turnati o ceasca de sare amara intr-un bol cu apa calduta. Tineti picioarele in acest amestec pana cand apa incepe sa se raceasca.

Pentru curatarea tenului, amestecati o jumatate de lingurita de sare amara cu gelul dumneavoastra obisnuit de curatare a tenului. Masati-va fata cateva minute si clatiti cu apa rece.

Sarea amara poate fi folosita, de asemenea, si in tratamentele cosmetice pentru par, avand un efect rapid asupra intaririi firului de par si indepartarii excesului de sebum. Amestecati 10 lingurite de sare amara cu o jumatate de ceasca de sampon. Amestecati pana ce pasta se omogenizeaza si aplicati-o pe parul uscat. Lasati-o sa actioneze 20 de minute si clatiti cu apa calda. Repetati acest tratament timp de o saptamana.

Daca parul dumneavoastra nu are volum, combinati parti egale de sare amara si balsam pentru volum. Puneti compozitia obtinuta pe parul umed, lasati-o sa actioneze cateva minute si clatiti cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri