marți, noiembrie 24

12 RETETE PT O FRUMUSETE COMPLETA

1. Lapte demachiant cu miere (pentru toate tipurile de piele)
Amestecati 1 lingura de miere cu 20 cl de apa minerala si 20 cl de lapte semi-degresat. Utilizati acest lapte pentru a va curata tenul seara, inainte de culcare.

2. Masca pentru ten uscat, cu ulei de migdale dulci
Striviti o piersica si amestecati acest „piure“ cu un galbenus de ou. Adaugati o lingura de ulei de migdale dulci. Aplicati acest preparat pe fata si lasati-l sa actioneze cca 10 minute. Clatiti apoi cu apa calduta din abundenta.

3. Masca „mana buna“, cu struguri
Amestecati un albus de ou, batut spuma, cu sucul unei jumatati de lamai si o lingura de suc de struguri. Aplicati acest preparat pe fata si lasati-l sa actioneze cca 20 de minute. Apoi, clatiti cu multa apa.

4. Apa de roze stimulanta
Intr-un sfert de litru de apa de izvor clocotita adaugati un „pumn“ de petale de trandafiri uscate. Lasati-le sa infuzeze timp de 30 de minute, apoi filtrati preparatul.

5. Lotiune tonica din citrice
Alegeti o lamaie si o portocala. Decojiti-le si taiati cojile fin. Puneti-le într-un sfert de litru de apa de izvor si lasati-le acolo timp de cateva ore. Utilizati aceasta lotiune dimineata, pentru a va curata fata.

6. Gomaj cu zahar pentru pielea uscata a mainilor
Luati putin zahar în causul palmelor si o lingura de ulei de migdale dulci. Frecati-va bine mainile cu acest preparat si apoi clatiti-le cu apa calduta.

7. Gomaj cu ananas pentru ten gras
Amestecati o lingura de apa de izvor cu 1 lingura de faina de porumb si 1 lingura de ananas strivit. Aplicati aceasta pasta pe fata, efectuand miscari circulare si evitand zona de contur a ochilor. Clatiti cu apa calduta.

8. Compresii cu musetel pentru ochi încercanati
Lasati sa infuzeze, cateva ore, un buchetel de flori de musetel într-un sfert de litru de apa. Îmbibati cu aceasta lotiune un servetel din bumbac si aplicati-l, timp de cateva minute, pe ochi.

9. Masca antipeliculara cu urzica
Mixati o „mana“ de urzici cu 2 linguri de ulei de masline. Aplicati acest amestec pe pielea capului (evitand sa-l intindeti de-a lungul parului) si lasati-l sa actioneze timp de un sfert de ora, apoi clatiti din abundenta cu apa calda.

10. Baie calmanta cu lavanda
Varsati o ceasca cu lavanda într-un vas cu apa clocotita. Acoperiti si lasati sa infuzeze timp de 15 minute. Filtrati acest preparat si varsati-l în apa de baie.

11. Ulei întaritor pentru sani
Puneti într-un flacon 20 cl de ulei de migdale dulci si cateva paharute planta proaspata. Închideti flaconul. Lasati la macerat timp de o saptamana si apoi filtrati. Masati-va sanii cu aceasta lotiune.

12. Gomaj cu fructe exotice pentru corp
Mixati un kiwi cu o lingura de miere lichida si un varf de sare fina. Masati-va corpul cu aceasta pasta, de jos în sus, efectuand miscari circulare.

TOATE 100% naturale

Atentie: cele mai multe dintre aceste preparate nu se pastreaza la frigider decat cateva zile. Doar preparatele pe baza de apa si de plante sau flori pot fi conservate timp de mai multe saptamani.

Mic lexic

Decoctul: se obtine prin fierberea plantelor selectionate timp de 15-20 de minute si apoi prin filtrarea preparatului.
Macerarea: se obtine lasand plantele la macerat într-un lichid (otet, ulei etc.), timp de cateva zile înainte de a se filtra.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri