joi, iunie 18

Bronzul - prietenul nostru pentru intreaga vara

Plaja, mare, soare minunat… Iti place aerul tau de frumusete meridionala pe care l-ai obtinut in concediu. Vara insa e cam pe sfarsite si ciocolatiul delicios al pielii tale incepe sa-si piarda din stralucire. Cu toate astea, il poti pastra mai mult timp, daca il ingrijesti.

Bronzul este dat de reactia de autoaparare a pielii la razele ultraviolete, prin intermediul melaninei, pigmentul prezent in celulele epidermei. Insa aceste straturi de celule de la suprafata sunt eliminate treptat prin descuamare naturala, \"cojire\" (daca ai stat prea mult la soare si nu ai folosit produse adecvate la si dupa plaja) si gomaj realizat cu produse abrazive. Asa incat, daca doresti sa-ti mentii bronzul trebuie sa ocolesti acest tip de produse. In timp insa, datorita descuamarii naturale a pielii, bronzul isi va pierde din intensitate, deoarece straturile de celule care apar la suprafata pastreaza pigmentul obisnuit.

Pentru ca pielea sa nu capete un aspect tern, foloseste creme si lotiuni hidratante de corp, care catifeleaza si hranesc. De asemenea, ele incetinesc intr-o oarecare masura cojirea pielii, pastrandu-i aspectul frumos.

O data ce te-ai bronzat natural, este mult mai usor sa-ti pastrezi nuanta aramie cu ajutorul autobronzantelor. Acestea sporesc stralucirea si intensitatea bronzului initial, prelungindu-l in timp. Sedintele de solar au acelasi efect.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri