joi, iunie 18

Cel mai important accesoriu detinut de noi IN MOD NATURAL - UNGHIILE

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa le hidratati cu creme speciale de unghii sau cu creme pentru maini si unghii, care sunt foarte eficiente. Atunci cand alegeti sa va faceti manichiura acasa, ar fi bine sa respectati anumite etape si sa nu repetati procedeul mai des decat o data pe saptamana, pentru a nu va irita sau fragiliza unghiile sau pielea din jur.

Incepeti cu pilirea unghiilor, acest lucru fiind mult mai usor de facut atunci cand acestea sunt uscate. Optati pentru o pila de carton, care fragilizeaza unghia mult mai putin in comparatie cu una de metal, iar atunci cand le curatati, incercati s-o faceti intr-un singur sens, pentru a le micsora tendinta de a se duplica. Pentru eliminarea celulelor moarte si evitarea formarii dungilor, este recomandata lustruirea unghiilor. Ungeti-va apoi cu o crema hranitoare si lasati mainile in apa calduta cu sapun, timp de 5-7 minute. Apoi veti putea impinge usor pielitele spre radacina unghiilor, cu ajutorul unui bastonas de lemn, protejand extremitatea cu o bucatica de bumbac. Terminati aplicand crema de maini, pe care trebuie s-o intindeti bine prin masaj, insistand in zona pielitelor. Curatati apoi unghiile cu un dizolvant, degresand astfel suprafata unghiei si ajutand oja sa se prinda mai bine. Aplicati o baza protectoare incolora, pentru a va proteja unghiile si ca sa evitati colorarea lor de catre pigmentii ojei. O aplicare perfecta a lacului necesita utilizarea unei cantitati potrivite. Este recomandat sa inlaturati surplusul numai de pe o parte a pensulei. Aplicati oja in trei benzi, una pe mijloc, apoi cate una pe margini, iar pentru a grabi uscarea, puteti folosi un ulei special pentru uscare, sau, mai simplu, introduceti mainile in apa rece.

Daca aveti prostul obicei sa va roadeti unghiile, folositi un lac de unghii amar sau optati pentru unghii false, care vor permite unghiilor adevarate sa creasca.

In cazul in care aveti unghiile exfoliate, piliti-le evitand miscarile in toate sensurile; optati pentru miscari largi si mereu in aceeasi directie, si, inainte de a aplica lacul de unghii, folositi o baza care contine calciu.

Daca aveti unghii casante, evitati sa le taiati cu forfecuta, caci aceasta operatie le fragilizeaza, pila de unghii fiind cea mai buna solutie. Pentru a le proteja si pentru a le face mai rezistente, nu le lasati prea lungi, aplicati oja cat mai des si evitati dizolvantii pe baza de acetona. In cazul unghiilor galbene, trebuie sa piliti suprafata unghiei si sa aplicati un tratament hranitor.

Daca toate aceste sfaturi vi se par greu de respectat, cea mai buna solutie este sa va incredintati unghiile unui specialist, intr-un salon profesional de manichiura

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri