joi, iunie 18

SPRANCENE - look natural si totusi perfectiune

Anul acesta, se poarta sprancenele \"naturale\" - adica nu foarte subtiri, super-pensate, ci un pic aranjate astfel incat sa le fie pusa in valoare forma.

Pregateste pielea: e bine sa te pensezi seara, dupa ce ti-ai facut dus. Poti incerca sa freci un pic sprancenele cu un prosop (sau chiar cu un exfoliant delicat), pentru ca firele prinse sub piele sa iasa la suprafata.

Daca ai mana sigura, incearca sa epilezi sprancenele cu ceara. Ia o periuta de dinti scoasa din uz sau un pieptene special de sprancene si periaza-ti sprancenele in sus. Cu un betisor pentru urechi unge firele de par care trebuie sa ramana la locul lor cu un pic de crema sau ulei de corp (atentie insa, numai firele de par, nu atinge pielea care trebuie epilata!) In felul asta, chiar daca iti scapa din greseala putina ceara, nu-ti vei smulge spranceana. (E mai bine totusi sa fii atenta cu ceara.)

Cu o spatula mica, aplica o fasie de ceara in sensul cresterii firului de par. Poti sa dai inainte cu un pic de talc, pentru aderenta mai buna. Lasa un pic ceara, apoi smulge in sensul invers cresterii parului. Metoda asta nu functioneaza decat pentru firele mai lungi, asa ca pentru cele mai bune rezultate lasa-ti sprancenele in pace 10-14 zile.

Dupa ce ai terminat cu epilatul, maseaza zona cu o crema calmanta (iti recomandam crema cu galbenele de la Elmiplant). Acum poti incepe smulgerea cu penseta, operatiune mai lunga si mai complicata. Smulge firele de sub sprancene. Atentie, lucreaza la ambele sprancene alternativ, in asa fel incat sa nu te trezesti cu una super-subtire care trebuie egalata.

Spranceana trebuie sa inceapa deasupra coltului interior al ochiului. Ia un creion si tine-l vertical, lipit de nara, ca sa vezi punctul exact de unde ar trebui sa incepi. Ca sa vezi unde ar trebui sa se termine spranceana, tine acelasi creion, diagonal, spre coltul exterior al ochiului. Unghiul ar trebui sa fie la 2/3 din spranceana, spre exterior.

Daca este nevoie, poti sa \"tunzi\" sprancenele (cand firele sunt prea lungi sau ondulate).

In final, pentru o definitie perfecta foloseste un pic de gel

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri