luni, martie 9

ridurile.....horror,,,....... cum scapam de ele si ce sunt ele

Cum apar ridurile
Chiar daca constientizezi sau nu, sub pielea delicata a fetei se afla muschi. Cand musculatura faciala se contracta, in mod repetat, atunci apar ridurile. De aceea se si spune ca personalitatea isi pune amprenta asupra fizionomiei. Cand zambim, ne incruntam sau radem, raman urme pe fata noastra.

Miracolul Dysport
Cea mai cunoscuta si mai rapida cale de a scapa de ridurile de expresie este injectia cu toxina botulinica alias Dysport. Este vorba de o paralizie reversibila si controlata a muschilor faciali. Intrucat botoxul nu este o operatiune dureroasa si nici complicata, in afara s-a transformat intr-o adevarata moda. Se organizeaza petreceri cu botox. Gazdele le ofera invitatelor un medic specialist si mai multe flacoane cu toxina botulinica. Ingredientul folosit pentru blocarea muschilor faciali este extract din bacteria Clostridium botulinum. Hazard sau coincidenta, toxina este aceeasi care poate provoca toxi-infectii alimentare. Insa cantitatea folosita in cosmetica este atit de mica incit nu declanseaza nicio reactie la nivelul organismului.

Unde se foloseste
Toxina botulinica a fost descoperita in 1982, cand era folosita doar in oftalmologie, pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. De atunci, botoxul s-a transformat intr-un adevarat remediu anti-rid. Procedura este extrem de simpla. Se injecteaza substanta intr-o anumita zona a fetei pentru a stopa impulsurile nervoase trimise de la nervi catre musculatura faciala. Astfel, muschii care nu se mai contracta se relaxeaza iar pielea ramane neteda. Pot fi estompate ridurile de pe frunte, cele verticale dintre sprancene, ridurile de la coltul ochiului, 'laba gastii'. De asemenea, injectii cu botox se pot face si in jurul gurii. Din nefericire, minunea dureaza doar sase luni, dupa care musculatura reincepe sa se contracte normal.

Pro sau contra botox
Daca iti injectezi absolut toate ridurile, risti sa te trezesti cu o fizionomie total inexpresiva. Din acest motiv, ridurile de expresie si-au gasit aparatori care sustin ca aceste pliuri sunt cele care dau personalitate fetei. In timp ce unii dermatologi profita si realizeaza venituri fabuloase de pe urma botoxului, altii si-au pus semne de intrebare. Daca ne gandim ce se intampla cu o persoana paralizata, cam acelasi lucru se intampla si la nivel facial, numai ca la o scara mult mai mica. Mai mult, in timp, aceste injectii tind sa aplatizeze fata, sa o faca sa-si piarda volumul si curbele, exact elemente vizuale care dau impresia de ten tanar. Ne alegem cu un ten fara riduri dar, in acelasi timp, si vaduvit de expresivitate, personalitate si curbe atragatoare.

Pericolul cremelor antirid
Se pare ca nici cremele antirid minune, care promit disparitia ridurilor in cateva zile, nu sunt o solutie sanatoasa pentru ten. Recent, cercetatorii au descoperit secretul care sta ascuns in spatele acestora: Dmethylaminoetanol. DMAE, in varianta prescurtata, si-a dovedit efectele nocive cand a fost testata in laborator, atat pe culturile de celule umane cat si cele animale. Pe pielea umana, DMAE face ravagii. Odata absorbita de celulele cutanate, acestea se umfla, creeind astfel iluzia de piele intinsa. Intr-adevar, ridurile dispar pentru moment, dar cu un pret nu tocmai echitabil. Cremele cu efect rapid de lifting deregleaza metabolismul celulelor cutanate. Acestea se divid mai lent si mor, in proportie de 25%, la numai 24 de ore dupa aplicarea cremei. O alternativa mult mai sanatoasa pentru ten sunt cremele pe baza de vitamine si antioxidanti.

Dieta anti-varsta
Unii dermatologi sunt de parere ca procesul de imbatranire nu este legat atat de riduri cat de faptul ca fata isi pierde volumul si tesutul adipos care o sustine. Cu timpul, fata devine din ce in ce mai plata si mai concava. Putem remedia pierderea masei musculare si a tesutului adipos facial printr-o dieta bogata in antioxidanti si proteine. Pentru ca fata sa nu-si piarda tesutul adipos care il sustine, trebuie sa-i asiguram nutrientii necesari. Acestia se gasesc in fructe de mare si branza tofu, alimente care contin substantele esentiale pentru repararea celulara. Sunt indicate fructe si legume cu indice glicemic scazut precum afinele, broccoli si spanacul Acestea mentin nivelul zaharului in sange stabil si ofera organismului anti-oxidantii necesari pentru neutralizarea radicalilor liberi care ataca celulele. Acizii grasi esentiali din peste, nuci si seminte, furnizeaza energia celulara de care avem nevoie. Putem sa apelam si la suplimenti alimentari cu efect antioxidant, precum coenzima Q10, calciu, magneziu, si vitamina K2.

Ascunde ridurile prin machiaj
Tenul tanar poate reflecta razele luminoase. Intr-o exprimare plastica, odata cu primele riduri, lumina nu se mai intoarce din mediul de provenienta ci se se opreste in riduri. Din fericire, prin machiaj, putem 'pacali' acest fenomen optic. Un truc simplu dar de efect consta in aplicarea unui corector alb in zona ridurilor, inaintea fondului de ten. Este indicat un fond de ten stralucitor, care sa reflecte lumina. De asemenea, extrem de importanta este aplicarea unei pudre transparente pentru finisarea machiajului

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri