luni, martie 9

epilarea .................... comportamentul care nu trebuie sa lipseasca

Lama de ras agreseaza pielea
Din nefericire, indepartarea parului nedorit cu lama de ras este una din cele mai nefericite metode, mai ales pentru zonele sensibile ale corpului. Nu demult, pe posturile TV rula un spot publicitar pentru un deodorant ce compara pielea noastra cu matasea care se deterioreaza si se rupe in timp ce lama de ras trece peste ea. Este o imagine foarte plastica a ceea ce se intampla cu pielea cand este agresata de lama de ras. In timp, devine din ce in ce mai sensibila, iritabila si din ce in ce mai subtire. Concentratia sporita de clor din apa de la bazin nu face decat sa agraveze iritabilitatea pielii, deja sensibilizata prin ras.

Produse post-depilatorii
Pentru ameliorarea iritarii pielii dupa epilat, firmele de produse cosmetice au creat creme post-depilatorii. De obicei, aceste produse cosmetice au, in compozitia lor, ingrediente antiinflamatorii, calmante si antiritante, precum azulena, alantoina sau bisabolol.

Insa, in acest caz, cel mai bine ar fi sa schimbi metoda de indepartare a parului nedorit, sa inlaturi astfel, factorul care produce iritatiile neplacute si inestetice. Pentru zonele delicate, cele mai recomandate sunt metoda clasica cu ceara sau cremele depilatorii. Ca o metoda in plus, ca sa-ti protejezi pielea de clorul din apa de la bazin, poti sa-ti dai inainte de a intra in apa cu un ulei de corp. Uleiul iti va acoperi pielea ca o pelicula protectoare.

Alte metode de indepartare a parului nedorit
Metoda clasica este mai putin traumatizanta pentru piele. Datorita caldurii pe care o are ceara depilatorie, pielea se dilata, iar firele de par sunt smulse cu usurinta si de la radacina si nu se rup, ca in cazul aparatului de depilat, care imita mecanic acest proces. O data cu indepartarea firelor de par, ceara ia si un strat de celule moarte. Astfel, metoda clasica de epilare previne si alte probleme care apar frecvent in cazul celorlalte metode: foliculita (inflamarea porilor) si firele de par crescute pe sub piele. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca efectul, prin aceasta metoda, tine mult mai mult. Inconvenientul ar fi perioadele intermediare de crestere a firelor de par dar, ca metoda practica, poti purta un costum de baie mai putin decoltat. Sanatatea si aspectul pielii tale este mult mai important decat sa fii sexy la bazin cateva zile. Cremele depilatorii actioneaza prin dizolvarea unui strat superificial de piele si astfel sunt «dizolvate» si firele de par. Dezavantajul consta in faptul ca efectul dureaza destul de putin timp. Chiar si dupa aceste doua metode, se recomanda folosirea cremelor post depilatorii.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri