duminică, octombrie 10

Cum creste copilul in burtica ta

Te gandesti ca abia ai ramas insarcinata, ca mica fiinta din tine este doar o ingramadire de celule care nu este inca o fiinta vie. Dar te inseli. Chiar din momentul conceptiei, din momentul fecundarii, micul embrion incepe sa fie o fiinta vie. Dezvoltarea lui e constanta, permanenta. Cu fiecare clipa ce trece copilul din tine traieste si se dezvolta. Crezi sau nu el are deja un suflet si are inscris in codul genetic felul in care va arata cand va fi mare, culoarea ochilor, a parului, sexul pe care il va avea, si chiar daca va fi o fire vesela sau visatoare. In aceste mici celule care nu arata inca a om este inscris daca acest copil va avea ochii tai sau forma buzelor tatalui sau.

Gandeste-te bine daca vrei sa ucizi copilul, daca nu vrei sa-i dai chiar nici o sansa sa-si traisca viata, sa-ti zambeasca atunci cand il alaptezi, sa te tina de mana cand merge la scoala, sa te sarute la nunta sa si sa-ti umple de bucurie batranetile. Gandeste-te mai presus de toate ca viata e foarte lunga si ai putea ajunge sa regreti un avort tot restul vietii! Nu te grabi sa iei o decizie gresita!

Ca sa te descurajam in privinta avortului iti vom arata felul in care evolueaza copilul tau in fiecare saptamana de sarcina, in asa fel sa poti lua singura decizia cand e corect sa-l ucizi.

Prima saptamana de sarcina
Embionul care se formeaza are deja inscrise in codul genetic informatii despre felul in care va arata, ce fel de personalitate va avea, cat de mult te va iubi.

A 2-a saptamana de sarcina
E perioada in care corpul copilului se dezvolta tot mai accelerat, incepand sa se transforme dintr-un "pumn" de celule intr-un viitor om: incep sa se formeze creierul, inima, coloana vertebrala si sistemul gastrointestinal al copilului. Copilasul nu este chiar atat de mic incat sa nu poata fi vazut daca n-ar locui in burtica ta. Si va creste pe zi ce trece. Gandeste-te ca puiul tau are deja creier! Poti pretinde ca nu este o fiinta vie?

A 3-a saptamana de sarcina
In aceasta perioada copilasul tau creste din ce in ce mai repede. Deja incep sa i se dezvolte bazele sistemului circulator, muschilor, oaselor, rinichilor, aparatului reproducator si sistemului nervos. Copilul tau e deja un omulet in miniatura si in curand inima lui va incepe sa bata!

A 4-a saptamana de sarcina
Copilasul tau are acum un cap, urechiuse, o gurita mica si nari. Incepe sa aiba manute si picioare, si este deja legat de tine prin cordonul ombilical care ii aduce din corpul tau hrana si oxigen. Este dependent de tine. Tot in aceasta saptamana creierul copilului incepe sa se dezvolte foarte bine.

A 5-a saptamana de sarcina
Poti crede ca micul tau puisor este abia cat un bob de mazare? Si totusi are un capusor pe care incep sa se vada urmele nasului si ale ochilor! Aproape toate organele viitorului om incep sa se dezvolte acum. Creierul si inima isi continua accelerat procesul de dezvoltare.Mica fiinta din interiorul tau incepe acum sa se miste usor, chiar daca tu nu vei percepe aceste miscari. In burtica ta este o fiinta vie care traieste, creste, se misca. Nu te indoi nici o clipa de acest lucru.

A 6-a saptamana de sarcina
Micutul copilas incepe sa capete pleoape pentru ochisorii lui, limba in micuta gura, si chiar fire de par pe cap. Manutele si picoarele incep sa formeze degetele. Copilul nu mai este un embrion, ci un fetus. Incepe sa aiba muschi si nervi, poate simti durerea, are reflexe si se misca si mai mult decat inainte.

A 7-a saptamana de sarcina
Deja copilasul tau este un fat, un viitor omulet, iar tu incepi sa simtit, daca n-ai simtit pana acum, ca esti insarcinata. Copilasul tau incepe sa-si formeze dintisori, nasucul, iar degetele i se alungesc. Sexul sau este deja definit, desi organele sexuale nu sunt inca vizibile. Fata incepe sa aiba trasaturi specifice, pentru ca si muschii fetei incep sa se formeze. Toate organele vitale sunt formate si continua sa se dezvolte.


A 8-a saptamana de sarcina
Copilul tau este cat un bob de strugure! Si totusi arata exact ca un bebelus in miniatura. Ochii sai sunt formati, dar inca nu sunt deschisi. In schimb, poate deschide gurita si incepe sa duca degetele de la manuta spre gurita. Se misca liber si astfel isi formeaza musculatura. Inima lui bate puternic si poate fi auzita de un aparat cu ultrasunete.

A 9-a saptamana de sarcina
Acum copilul tau este complet format, si va continua sa evoluesze crescand cu fiecare minut in graba sa de a iesi in lume si de a-si vedea mamica.

A 10-a saptamana de sarcina
Copilasul devine capabil sa inghita si sa urineze si are deja toate organele bine formate. Acum incep sa se formeze definit dintii copilului. El este capabil sa deschida si sa inchida pumnul, cu care se joaca lovind si miscandu-l. Miscandu-se tot mai mult l isi formeaza astfel muschii. Oasele sunt deja destul de bine definite.

A 11-a saptamana de sarcina
Acum copilasul este si mai mare! Muschii sai sunt destul de dezvoltati pentru a efectua flexii ale bratelor. Creierul sau se dezvolta de asemenea uimitor de repede!

A 12-a saptamana de sarcina
Ochisorii copilului tau se apropie de faza finala de dezvoltare. Pancreasul incepe sa produca insulina iar intestinele incep sa functioneze.

A 13-a saptamana de sarcina
Copilul tau se poate incrunta si poate zambi, si misca destul de bine mainile si degetele. Inima lui bate de 2 ori mai repede decat a ta.

A 14-a saptamana de sarcina
Iata ca micutul tau poate deja sa te auda. Desi nu intelege inca ce-i spui, el distinge sunetul vocii tale si alte sunete din jur (sunetele produse de inima si de stomacul tau). El face diverse grimase si se joaca miscand manutele, picioarele si capul. Este capabil sa inghita si are deja papile gustative.

A 15-a saptamana de sarcina
Copilul se joaca in burtica ta lovind cu mainile si picioarele. El incepe sa vada lumina puternica si daca aceasta il deranjeaza isi acopera ochisorii cu mainile.

A 16-a saptamana de sarcina
Sub pielea copilului tau se formeaza graisme, care ii tine de cald. Tot acum el incepe sa poata face excremente. Scheletul sau este din ce in ce mai tare, fara a fi insa complet intarit. Chiar la nastere oasele copilului sunt destul de moi si fragile.

A 17-a saptamana de sarcina
Auzul copilului se dezvolta si el poate auzi tot mai bine vocea ta si vocea oamenilor din jur, sau alte sunete mai puternice. El va avea perioade de activitate, cu multa miscare si perioade de repaos, in care va sta chiar picior peste picior!

A 18-a saptamana de sarcina
Auzul copilului devine tot mai fin si se poate speria de zgomotele puternice sau neasteptate. El incearca sa defineasca limetele spatiunui pe care il ocupa. Se misca mult, dar si doarme mult: in jur de 20 de ore pe zi.

A 19-a saptamana de sarcina
Copilasul este acum aproape complet format si va continua sa creasca doar in greutate. Miscarile lui sunt atat de vii incat vei sti cand este treaz si cand doarme

A 20-a saptamana de sarcina
Din aceatsa saptamana poti comunica efectiv cu copilul. Poti sa-i citesti povesti, sa-i canti cantece si sa-i vorbesti. El te aude si ceea ce ii spui il poate relaxa si binedispune. Inghite deja destul de des pentru a-si stimula sistemul digestiv si deseori sughita, facandu-te sa simti mici miscari repetative in burtica!

Cred ca esti destul de convinsa ca fiinta pe care o porti in burtica e vie, activa si iubitoare. Nu uita ca ea poate simti durerea si teama! Inregistrari cu ajutorul aparatelor cu ultraviolete arata groaza pe care o simt copiii in burtica mamei lor atunci cand sunt ucisi printr-un avort. Ei tipa, se zbat si pulsul le creste foarte mult. Nu-ti traumatiza copilul! Nu te are decat pe tine sa-l ocrotesti si sa-l aperi. Nu fii chiar tu cea care il ucide!

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri