marți, septembrie 14

HOROSCOP SHAMANIC

21 martie - 19 aprilie SOIMUL

Timpul trezirii

Este nascut intr-un moment al ciclului anual cind fortele adormite ale naturii izbucnesc, cautind noutatea vietii. si el este entuziast, exuberant, sarbatorind, in permanenta, bucuria momentului, uitind lesne trecutul si fiind putin preocupat despre viitor. Bucuria sa rezida in ceea ce se intimpla acum! Ca si animalului sau totem, ii place sa exploreze noi locuri, sa aiba experiente noi, idei noi. si, la fel cum soimul zboara catre inaltimi, si lui ii place sa fie cu "capul in nori", alergind dupa aspiratii marete. Abordeaza fiecare provocare cu entuziasm, decolind cu usurinta, dar neavind puterea de a se mentine, daca ceea ce cauta il evita sau nu poate fi obtinut cu rapiditate.

O parte a Scopului vietii pentru el este sa invete sa fie persistent si sa ramina destul de mult concentrat asupra unei situatii, astfel incit sa o aduca la un rezultat fructuos. Are nevoie sa studieze natura si sa invete de la ea: mai intii este saminta, urmeaza apoi mugurul, radacina, ramura, bobocul, floarea, fructul si iarasi saminta - toate intr-o insiruire corecta, survenind fiecare la timpul potrivit. soimii sunt entuziasti - dispusi rapid sa ii impulsioneze si pe altii sa-i sprijine in realizarea ultimului lor proiect, insa la fel de rapizi in a-si pierde interesul, atunci cind ceva nou le capteaza atentia.

O imaginatie vie, combinata cu un entuziasm contagios, produc o tendinta catre fantezie ce poate duce la luarea de decizii ce pot fi regretate mai tirziu. Natura sa de baza este aceea a unui "zburator la mari inaltimi" - energic si entuziast, insa de o impulsivitate care ii tenteaza sa faca judecati de valoare precipitate si sa ia decizii lipsite de intelepciune. Marea provocare a vietii lor este sa isi aduca aspiratiile cu picioarele pe pamint, iar aceasta necesita o staruinta continua. Astfel, este foarte probabil ca situatiile ivite in viata sa ii ofere in mod repetat ocazia de a-si diminua impulsivitatea si de a-si dezvolta atit rabdarea, cit si umilinta.

Probleme de avut in atentie:

Sa descopere ca fericirea vine in urma impartasirii, a daruirii si ca pentru a fi o personalitate puternica nu este necesar egoismul, ea putind fi exprimata pe deplin numai atunci cind se gaseste in armonie cu ceilalti.

20 aprilie - 20 mai CASTORUL

Timpul cresterii


Data lui de nastere survine pe timpul perioadei de schimbari dramatice petrecute in ciclul anual, cind noua viata isi formeaza radacini spre a-si asigura stabilitatea. Cauta progresul vizibil - acel tip de progres care asigura o fundatie ferma pe care sa se poata construi - si un aer de perenitate. Energetic, se exprima printr-un caracter constructiv, cu ajutorul sau prezentind abilitati organizatorice, mergind pina acolo incat "construieste" vietile celorlalti. Ca si castorul, animalul sau totem are o inclinatie nativa catre munca laborioasa si straduinta persistenta, preocupindu-se permanent de realizarea de modificari si imbunatatiri pentru imprejurimile sale si conditiile sale de munca. Este rapid in a invata, insa incet in a se hotari, creativ, insa inclinat sa fie preocupat mai mult de prosperitatea materiala decit de principiile ideale. Desi calduros si afectuos prin natura sa, exista si o inclinatie spre austeritate si caracter razbunator fata de cei ce-si incruciseaza drumurile in vreun fel, cu el. Castorii gasesc o satisfactie deosebita in detinerea de posesii ce aduc confortul si placerea, insa trebuie sa se pazeasca impotriva excesului de auto-indulgenta si spirit posesiv. Natura sa de baza este harnicia, avind capacitatea de a se descurca in toate lucrurile, chiar in conditiile existentei unor limitari stricte, si hotarirea de a-si consolida si asigura constructiile. O parte a scopului vietii este constituita de recunoasterea diferentei intre ceea ce este temporar si ceea ce este durabil.

Probleme de avut in atentie:

Cele mai rele traume emotionale au tendinta sa fie acele petrecute in anumite perioade ale vietii sale, in care inclinatia sa de a-si cladi posesiuni prevaleaza asupra relatiilor personale intime, devenind posesiv. Adunind invataturi din experientele traite, isi cladeste si cultiva flexibilitatea, adaptabilitatea si compasiunea Are nevoie sa dea celorlalti "spatiul" pentru a fi ei insisi, la fel cum si el cere spatiului sa fie "el insusi".


21 mai - 20 iunie CERBUL

Timpul infloririi

Nativul este nascut pe timpul ultimului ciclu al Primaverii, cind copacii sunt plini de frunze si florile isi poarta mindre inflorescenta - o perioada de expansiune a Naturii - si, prin natura lui, cauta stimularea si varietatea. Energetic, se exprima prin schimbari bruste - suflind cind fierbinte, cind rece asupra lucrurilor, aratind vitalitatea abundenta in legatura cu ceea ce prezinta interes imediat si letargie in alte privinte. Ca si animalul sau totem, este sensibil - recunoaste mai rapid nevoile si sentimentele altora decit ar face-o chiar acestia - si este predispus catre stari sufletesti schimbatoare. Este plin de resurse, capabil sa obtina cele mai bune rezultate din cele mai simple elemente aflate la dispozitie. Ca si cerbul, are un entuziasm nestavilit fata de lucrurile care-i atrag atentia, insa este usor de distras si mult prea inclinat sa sara de la o atractie la alta. Adesea este distras de la indeplinirea lucrurilor de care este capabil, de permanenta sa neliniste si lipsa de concentrare. Are un temperament calduros si o natura afectuoasa, insa toanele sale pot submina chiar si cele mai apropiate relatii, doar daca nu cumva invata sa le trateze cum trebuie. Are un puternic simt al curiozitatii si o puternica dragoste pentru varietate, ceea ce il aduce mereu in preajma a noi experiente. Desi de o versatilitate infloritoare, o atmosfera calda si de buna dispozitie, precum si o companie cu o atitudine pozitiva, pot scoate ce e mai bun din el. Principalul scop al vietii pentru el este sa invete valorile auto-disciplinei si consistentei. Multe din traumele prin care trece sunt semne ca nu a insistat destul sa adune fructele straduintei sale, ori nu a invatat ca succesele de durata se obtin

prin perseverenta.

Probleme de avut in atentie:

Neintelegerile pe care le are cu ceilalti indica existenta unor proprii divergente launtrice. Trebuie sa invete sa coordoneze elementele ce, in aparenta, sunt contrarii, insa care, in realitate, sunt complementare.

21 iunie - 21 iulie CIOCANITOAREA

Timpul zilelor lungi

Luna nasterii sale marcheaza inceputul sezonului Verii, moment in care promisiunile Primaverii incep sa-si arate roadele. Persoana nascuta in aceasta perioada este expresia unor calitati cum ar fi cresterea, educarea si protectia, ce sunt evidente in Natura, in aceasta perioada a Solstitiului de Vara si a celor mai lungi zile ale anului. Energetic, se exprima prin canalizarea devotamentului. in vointa sa sta scris sa faca sacrificii pentru

beneficiul celor apropiati, aspect care, in orice caz, se poate converti intr-un martiriu auto-provocat. Ca si animalul sau totem, Ciocanitoarea obisnuieste sa se tina scai de ceva - este reticent in a da drumul la ceea ce considera ca "i se cuvine" pe drept cuvint, tendinta care se aplica si in ceea ce priveste relatiile personale. Emotiv si sensibil, desi posesiv si vulnerabil, nativul Ciocanitoare este calduros si simtitor cu cei apropiati

lui, insa, adesea, este rece si distant cu strainii. Este usor de ranit si orice dezamagire sau neimplinire poate genera in el o atitudine de auto-compatimire, ajungind pina la recriminare si amaraciune. Desi afectuos prin natura sa, este predispus a fi neiertator cu oricine ii scoate la iveala vreo slabiciune sau poseda orice fel de element care sa le ameninte securitatea. Imaginatia sa fertila il face sa fie predispus la a exagera si "a

face din tintar armasar", sau sa se ingrijoreze peste masura in legatura cu lucruri ce sunt adevarate numai in mintea sa.

Probleme de avut in atentie:

Sa invete sa pretuiasca momentul. Sa nu traiasca inconjurat de regrete fata de trecut sau de asteptari legate de posibile lucruri in viitor, ci sa recunoasca faptul ca puterea de a face schimbari sta intotdeauna in Clipa prezenta. Provocarile ce-l asteapta in "periplul" sau pamintean trebuie sa-i abiliteze maturizarea, prin experienta apropierii. Mult stres si multa neliniste pot fi cauzate de incapatinarea de a se lega de ceea ce i-a servit scopurilor, ca si de confuzia facuta intre atasamentul fata de lucruri si iubire. Capacitatea de a acorda libertatea este adesea o proba de iubire adevarata.

22 iulie - 21 august SOMON

Timpul desavirsirii

Data de nastere a nativului cade intr-o perioada in care, in emisfera Nordica, Soarele este la apogeul puterii sale si intreaga Natura isi infatiseaza abundenta fructelor. Asadar, este un moment al deschiderii si activitatilor din abundenta. Energetic se exprima, deci, printr-o preocupare grijulie si o activitate pasionala, ce-si prezinta ca roade relatii apropiate si un puternic sentiment de a fi dorit. Energia sa, entuziasmul si caldura inimii sunt valori importante, insa are nevoie sa se asigure ca increderea de sine nu se transforma intr-o senzatie de a fi important, prin aroganta si atitudine intransigenta. O fi el bine echipat de la natura pentru a prelua comanda la indeplinirea sarcinilor si a face lucrurile sa functioneze - ceea ce este foarte bine - insa pot aparea dificultati atunci cind vrea sa traiasca vietile altora in locul lor. Are nevoie sa isi imite animalul totem, incercind sa nu produca valuri care sa deranjeze si sa reduca, pe cit posibil, frecarea, pe masura ce se deplaseaza prin apele vietii. Dezamagirile de ori ce fel sau necazurile pot face optimismul sau obisnuit sa se prabuseasca in tristete si melancolie. Iubirea si afectiunea sunt ingrediente esentiale pentru bunastarea sa, deoarece el simte lucrurile atit de intens, incit este mai vulnerabil la trairi emotionale negative, decit majoritatea oamenilor. Pe parcursul vietii trebuie sa invete mestesugul delicat al stapinirii propriilor emotii.

Probleme de avut in atentie:

Frecvent este pus in fata unor situatii care ii pun la incercare rezistenta incapatinata la schimbare, precum si nevoia de a deveni mai flexibil si mai adaptabil, prin dezvoltarea capacitatii de a privi si spre necesitatile emotionale ale semenilor sai. invata sa recunoasca faptul ca implinirea nu vine, neaparat, prin realizarea lucrurilor in mod fortat, ci, mai degraba, prin abilitatea de a lasa acestora libertatea sa se intimple.

22 august - 21 septembrie URSUL BRUN

Timpul recoltei

Nativul din aceasta perioada este nascut intr-un moment al ciclului anual cind ceea ce a fost semanat este gata acum sa fie recoltat. Astfel, se exprima energetic printr-o straduinta practica de a recolta pe deplin potentialele sale calitati launtrice. Ca si animalul lui totem, nativul Ursului Brun poate sta zdravan infipt pe picioarele din spate, in ceea ce priveste puterea lui de a se baza, in mare masura, pe cei din jur. Incet din fire in a face schimbari, el prefera familiarul fata de tot ceea ce poate fi nou si necunoscut. Este bun la reparat lucruri, fie ele obiecte ce necesita reparatii, fie situatii ce cauzeaza functionari defectuoase in viata celor din jur fata de care manifesta afinitate. Avind un ochi iscusit pentru detalii, are o mare placere in a demonta lucrurile si a le monta la loc, pentru a vedea o imbunatatire in modul lor de functionare. Desi, in esenta este o persoana practica, are si o imaginatie vie, iar inclinatia sa catre fantezie il poate conduce la concluzia gresita ca lucrurile sunt altfel decit sunt. Are nevoie sa-si lase nevoile si aspiratiile sa fie stimulente pentru achizitii practice, mentinindu-si picioarele ferm infipte in pamint. Visurile devin realitati fizice numai atunci cind au o baza solida.

Probleme de avut in atentie:

Indiferent de ceea ce cauta, respectivul obiect trebuie sa fie neaparat in locul in care se afla si el. invata sa cunoasca momentul in care trebuie sa emane energie pentru a produce o schimbare, precum si cind trebuie sa accepte imprejurarile ce nu pot fi schimbate.

22 septembrie - 22 octombrie CORBUL

Timpul frunzelor cazatoare

Aceasta este perioada cind echinoctiul de toamna semnaleaza o incetinire a ritmurilor naturii aflate in pregatire pentru perioada de iarna, in vederea momentului reinnoirii ce sta sa vina. Asadar, expresia energetica de baza a persoanelor nascute in aceasta perioada, este aceea de consolidare si dezvoltare a resurselor interioare, in scopul de a face fata provocarilor venite din exterior. Ca si animalul lor totem, nativii din Corb necesita compania altor semeni pentru a le furniza un sentiment de securitate si a lucra mai bine in relatii de parteneriat sau grup. Aceasta tendinta le asigura o empatie pentru ceilalti si luarea in consideratie si a altor puncte de vedere decit cele proprii. Nativul are o natura comoda; nu ii plac disputele, dezordinea, confuzia si emotiile negative, preferind sa mentina pacea aproape cu orice pret. Este un bun organizator si un efficient transmitator de mesaje, insa este reticent in momentele in care este zorit sa ia decizii pe care mai tirziu le-ar putea regreta.

Provocarile nu ezita sa apara in viata sa, spre a-i testa capacitatea de a impartasi si coopera cu semenii sai, concomitant cu mentinerea unei puternice individualitati si independente.

Probleme de avut in atentie:

Sa dobindeasca forta interioara care se naste din actiunile ferme realizate pe baza propriilor convingeri si sa capete intelepciunea ce rezulta din emiterea de judecati de valoare sanatoase.

23 octombrie - 22 noiembrie SARPELE


Timpul inghetului

In cuprinsul ciclului anual aceasta este perioada crepusculara, chiar dinaintea iernii, putind fi asimilata cu apusul din ciclul diurn. Persoana nascuta in acest moment are o afinitate atit fata de aspectele vizibile, cit si invizibile ale vietii. Nativul da dovada de o curiozitate cercetatoare, avind permanent intentia de a dezvalui ceea ce nu intotdeauna este la vedere. Ca si sarpele, animalul sau totem, care este capabil sa napirleasca, schimbindu-si pielea si reinnoindu-se el insusi, si nativul are la rindul sau capacitatea de a se elibera singur din strinsoarea fostelor relatii afective, lasind trecutul in spate si facind schimbari dramatice in viata sa, cu mai mare rapiditate decit majoritatea oamenilor. Ideile abunda in el, desi acestea ii pot cauza frustrari, in situatia in care schimbarile dorite nu pot fi facute imediat sau momentul ales este nepotrivit. Este adaptabil la noi situatii si da dovada de putere si staruinta, ceea ce il face sa ajunga la rezultate stralucite chiar in situatii sau circumstante adverse. Ca si sarpele, se poate catara pe inaltimile euforiei sau poate cadea in picaj in profunzimile deznadejdii.

Probleme de avut in atentie:

Nerabdarea sa ii produce durere si disconfort, insa aceste traume il invata necesitatea unei sincronizari mai bune a actiunilor sale. Confruntarea in egala masura cu sarcini formidabile si teste dificile face parte din procesul regenerative inerent naturii sale, cel care ii poate da posibilitatea sa transforme "ceea ce a fost" in "ceea ce poate acum sa fie". Astfel de provocari il imping dincolo de propriile limitari auto-impuse.


23 noiembrie - 21 decembrie BUFNITA


Timpul noptilor lungi

In emisfera Nordica, aceasta este perioada din ciclul anual in care aerul este racoros si limpede, iar cei nascuti acum au o viziune clara a necesitatilor si a destinatiei lor stabilite. Ca si Bufnita, animalul sau totem, nativul acestei perioade are un ochi extrem de ager in privinta detaliilor si o natura iscoditoare. Evadeaza din situatiile plicticoase in care se afla uneori, preferind propria sa companie, in care sa reflecteze si sa analizeze. Este plin de resurse, se bazeaza pe fortele proprii si are capacitatea sa se adapteze la noi medii sau la schimbari bruste de situatie, fara o prea mare dificultate. Impulsionat de un puternic motor interior, este motivate sa sesizeze imediat ocaziile profitabile ivite si sa accepte noi provocari. Are nevoie de caldura unei relatii apropiate si tinde sa ramina credincios celor care il ajuta sau in sprijina. Nu-i place sa fie privat de libertate in nici un fel si reactioneaza excelent atunci cind lasa aceasta libertate sa-i exprime pe deplin felul de-a fi.

Probleme de avut in atentie:

Sa invete sa-si dozeze potentialul, pentru a nu-si risipi energia in prea multe directii deodata. Sa reuseasca sa aiba o privire introspectiva, pentru a putea percepe astfel dincolo de ceea ce este evident, vizibil, precum si o inima calduroasa, pentru a putea gasi in el compasiunea fata de semenii din jurul sau, care se impleticesc in intuneric.

22 decembrie - 19 ianuarie GASCA


Timpul reinnoirii

Data nasterii nativului survine in cea mai arida perioada a anului, precum si la inceputul procesului de creare a unei noi forme care, desi adormita pentru moment, este pe cale sa fie pusa rapid in miscare. Ca si Gisca, animalul sau totem, este inzestrat cu o puternica vointa de a explora teritorii necunoscute. Cind aceasta este coroborata cu puritatea intentiei, tot ceea ce pare imposibil devine lesne de obtinut, cita vreme nu sint pierdute din vedere obiectivele avute. Prefera sa ramina in continua miscare si sa indeplineasca sarcini, deci, isi abordeaza misiunile cu entuziasm. insusirea sa innascuta de a fi un perfectionist ii permite sa desfasoare chiar si activitati marunte, obisnuite, extraordinar de bine. Daca se gaseste in compania unor persoane cu standarde mai scazute decit ale sale sau la care sint dominante aspecte minore, este usor de provocat. Prudent prin natura sa, are un fin simt al valorii, insa idealismul sau il poate face sa fie un neinteles. Provocarea majora in viata este pentru el sa invete cum sa duca lucrurile la bun sfirsit si, astfel, sa aiba acces la cunoastere,

ce poate apare numai in urma finalizarii actiunilor incepute.

Probleme de avut in atentie:

Acestea sint derivate din eforturile sale de a aranja si conserva, deoarece obiectivul acestora este de a-l invata a se baza pe el insusi si a fi auto-suficient, in scopul de a-si determina propria identitate.

20 ianuarie -18 februarie VIDRA


Timpul purificarii

Aceasta perioada de mijloc din anotimpul Iernii este un moment in care Pamintul este purificat, in vederea pregatirii sale pentru noul ciclu de viata. Persoanele nascute in aceasta luna sint conservatoare si vizionare. Ca si Vidra, animalul sau totem, exceleaza in ordine si are mare nevoie de curatenie, atit acasa, cit si in mediul de lucru. Are o minte tot timpul ocupata si ii face placere sa se implice in activitati cu oamenii, desi este inclinat sa preia prea multe sarcini deodata. Este un reformator in sensul constructiv al ideii, insa fuge de prea multe legi si regulamente, pe care le

considera inhibitive. Este inzestrat din punct de vedere al originalitatii si poate fi destul de inventiv, desi ideile sale sint uneori prea putin practice.

Probleme de avut in atentie:

Are nevoie sa gaseasca curajul de a actiona mai mult pe baza "impulsurilor" interioare, decit in conformitate cu asteptarile celorlalti. invata sa transforme viziunile in realitati practice, prin straduinta si, uneori, chiar in pofida adversitatii semenilor.


19 februarie - 20 martie LUPUL


Timpul vinturilor urlatoare

Nativul este nascut intr-o perioada "intermediara" a ciclului anual si intr-un moment de rapide schimbari, ce anticipeaza robustetea noii vieti ce este pe cale sa se iveasca in Natura. Ca si Lupul, animalul sau totem, este extrem de sensibil si intuitiv, capabil sa discearna intre atitudinile si intentiile celorlalti, indiferent cit de bine ascunse ar fi acestea. Sensibilitatea si compasiunea de care da dovada il fac sa fie uneori credul si vulnerabil, pasibil de a suferi dezordini emotionale, daca isi lasa sentimentele sa-l influenteze. Are o adevarata dragoste pentru tot ceea ce bucura ochiul si urechea, adorind stradaniile creative. Este bine sa petreaca mult timp concentrindu-se asupra gasirii de modalitati de auto-exprimare care sa-i poata oferi mijloacele de recuperare necesare dupa realizarea eforturilor rezultate din indeplinirea sarcinilor ce ii sint adesea incredintate - caci reimprospatarea si reinnoirea fortelor sale isi au, in ceea ce-l priveste, o sorginte launtrica.

Probleme de avut in atentie:

Sa invete sa devina mai discriminativ in abordarea sarcinilor ce i se dau fara incetare. incercarile la care-l supune viata au scopul de a-l face in stare sa se elibereze din mrejele limitarilor si restrictiilor existente, pentru a-si extinde orizonturile.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri