joi, august 12

FATA IN TOATA COMPLEXITATEA EI

Muschii faciali si Gimnastica faciala

masaj-facialCe inseamna gimnastica faciala/ masajul facial si ce rezultate obtinem prin practicarea ei:

In primul rand este o tehnica naturala de lifting facial.

Se obtin: remodelarea expresiei faciale prin stimularea si tonifierea muschilor fetei, previne lasarea pielei si da chipului tonus si stalucire. Accelereaza fluxul sanguin, creste metabolismul celular, imbunatateste volumul subcutanat si redefineste fermitatea fetei.

Nu exista o limita de varsta pentru aplicarea ei, trebuie doar ca tehnica sa fie corect executata, cu atat mai mult cu cat un masaj incorect are exact efectele inverse.

ANATOMIA FETEI

muschi-faciali1

In jurul ochilor si al gurii sunt muschii orbiculari, sub forma unor discuri circulare. Marele muschi frontal este compus din fibre verticale care se contracta si ridica sprancenele, brazdand in acelasi timp fruntea cu riduri orizontale. Muschiul sprancenos actioneaza spancenele in jos iar actiunea lui duce in timp la aparitia ridurilor verticale sau la cutele ganditorului. Muschii obrazului ne ajuta sa suradem… sa plangem. Ei sunt dispusi sub forma de evantai, pornind de la comisura buzelor, pe care le actioneaza. Surazand destindem aceasta zona. Zigomaticul mare este muschiul central al obrazului, este puternic, se contracta cand radem, trage comisura buzelor in sus si spre lateral, dand forma de „S’ santului nazo-labial. Muschiul rizorius este mic, slab si este responsabil de foseta zambetului sau de gropita. Ridicatorul buzei superioare actioneaza in manifestari de dispret si se gaseste la baza nasului si imediat deasupra buzei superioare.

In timpul manifestarii unor sentimente de bucurie, aspectul general al fetei este de destindere, de deschidere, de relaxare. Observati-va surasul in oglinda: el este garantia conservarii tineretii timp indelungat, intrucat destinde benefic muschii fetei.

SECRETELE DIN SPATELE ZAMBETULUI . TERAPIA PRIN ZAMBET

Anatomic si fiziologic zambetul antreneaza muschii zigomatici, muschiul rizorius pentru un suras fortat, pe jumatate, cat si triangularul buzelor. Vasele sanguine se dilata, permitand astfel o mai buna oxigenare a tesuturilor.

In cazul unor sentimente de tristete se contracta mai multe grupe musculare, ceea ce da aspectul de retinere si crispare; se intrerupe partial alimentarea cu oxigen, implicand o fata palida si livida.

Studiile fiziologice au aratat ca, in ce priveste zambetul, exista exact 18 categorii, din care doar una singura reprezinta „zambetul natural”, celelalte fiind de natura constienta. Se pare ca, atunci cand zambim natural, muschii direct implicati sunt zigomaticii, ce ridica colturile gurii, iar participarea afectiva poate fi observata si prin expresia de jovialitate din priviri. Zambetul constient(artificial) presupune implicarea muschiului rizorius, care doar trage buzele in lateral, nu si in sus. Mai putin „sincera”, aceasta forma de zambet are totusi valoare relationala si sociala.

La femei, muschii mimicii sunt mai mici si mai delicati decat la barbati, iar tesutul adipos facial ii ascunde mai bine. Totusi, femeile au o expresivitate faciala mai bogata, pentru ca ele raspund mai prompt si mai deschis la emotii. Oare din acest motiv interventiile estetice sunt mai frecvente in cazul femeilor decat in cel al barbatilor? Se pare totusi ca nu…

FRAGILITATEA MUSCHILOR FETEI

Calitatea muschilor evolueaza in timp; in general muschii fetei sunt fini si daca nu sunt antrenati se lasa. Anumiti muschi au tendinta sa devina fibrosi si crispati. Cu timpul unii muschi sunt cu totul uitati: de exemplu orbicularul pleoapei inferioare a carei moliciune determina aparitia pungilor sub ochi. Daca sunt antrenati prin exercitiu muschii isi recapa tonusul. Un muschi lipsit de tonus atrage dupa sine si pielea, asa cum este cazul obrajilor sau pleoapelor inferioare.

Asadar acordati importanta cuvenita musculaturii faciale si „educati-o”. Alungati astfel ridurile disgratioase si pliurile fetei. Si nu uitati sa zambiti; zambetul este terapia cosmetica care trateaza si sufletul.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri