duminică, ianuarie 10

SA INVATAM SA NE MACHIEM

LECTIA I

Cum se pot indrepta “greselile” de la natura

-Daca v-ati intalni pe strada cu un top-model nefardat, ar fi caz de infarct. Multe fete modeste ca frumusete isi datoreaza splendoarea stiintei machiorilor (visagisti). Ei stiu sa faca din doua buze subtiri o gura de diva si dintr-o pereche de ochisori, doua faruri stralucitoare. Singura noastra ambitie este sa va ajutam sa faceti la fel -

Maritul ochilor

1. Alegeti un fard de ochi de culoare foarte deschisa si usor sclipitoare. Aplicati-l pe pleoapa superioara, pe unghiul dinspre nas al pleoapei si pe marginea pleoapei de jos. 2. Desenati marginea umeda a pleoapei de jos cu un dermatograf alb (cajal). 3. Aplicati pe pleoapa superioara inca un strat din fardul dvs. obisnuit (maro, mov, albastru), dar tot in nuanta deschisa. ¹ Umbriti coltul dinspre tampla al pleoapei, si sus, si jos, cu o nuanta inchisa de maro. (Sa nu depaseasca mijlocul pleoapei, deoarece culorile inchise micsoreaza optic marimea ochiului.) º Cu un dermatograf bine ascutit sau cu un eyeliner maro faceti puncte intre genele pleoapei de sus si de jos (linia continua micsoreaza). » La final, folositi din belsug un rimel de culoare neagra, despartind genele imediat dupa aplicarea lui (cu varful unei pile de unghii).

Maritul buzelor

Buzele subtiri sunt cel mai adesea mostenite ereditar sau apar o data cu varsta, atunci cand muschiul buzei superioare slabeste. Din fericire, si in cazul acesta profesionistii ne ajuta sa iesim din incurcatura, printr-un joc de culori. 1. Cu o pensula cu capat subtire sau cu un betisor pentru curatat urechile copiilor mici, aplicati de jur imprejurul buzelor o pudra de culoare foarte deschisa (in comert exista si creioane speciale pentru conturul exterior). 2. Cu un creion de buze (roz deschis) desenati forma gurii in contururi precise, tragand linia intotdeauna deasupra marginii buzelor. (Inainte de intrebuintare, trageti cateva linii pe dosul palmei, pentru ca varful creionului sa se inmoaie si sa se aplice mai usor.) 3. Aplicati rujul (eventual, cu pensula) pe suprafata buzelor. Lasati putin sa se zvante, apoi intindeti un strat de gloss (ruj incolor, lucios).



Schimbarea formei obrazului

- Pentru obrazul rotund

Fardul de obraz actioneaza ca un corector al formei obrazului. Aplicat cu “stiinta”, el face ca obrazul rotund sa para mai alungit si obrazul slab sa dobandeasca volum.
Tuguiati-va buzele si intindeti fardul de obraz de-a lungul adanciturii care se formeaza spre urechi. Urcati apoi culoarea spre tample. O singura incarcare a pensulei cu fard de obraz ajunge pentru amandoua miscarile.


- Pentru obrazul ascutit

Zambiti in fata oglinzii si aplicati o pata de culoare (de nuanta caisei) pe umflatura formata de obraji. Intindeti-o apoi usurel spre tampla.



Mascarea cearcanelor

Pe piata cosmeticelor a aparut un produs special pentru acoperirea cearcanelor: CONCEALER, comercializat atat in stare lichida, cat si solida. Daca nu il gasiti, folositi vechea tehnica a aplicarii pe zona cearcanelor a unui fond de ten mai deschis cu o nuanta decat cel pe care il aplicati pe obraz in mod obisnuit. Daca aveti cearcane foarte accentuate, folositi fondul de ten solid. Pentru cearcanele mai putin evidente se recomanda fondul de ten lichid, care se aplica cu pensula sau cu varful degetului aratator. Atentie: fondul de ten corector trebuie intins usor si spre nas, pentru ca diferenta dintre cele doua culori (fondul de ten corector si fondul de ten de baza) sa nu fie prea contrastanta. Ultima manevra: aplicati un strop de pudra transparenta pe cearcane.

Lectia de machiaj II

- Solicitata de cititoarele noastre, lectia de machiaj e preluata din autori profesionisti. Infrumusetarea obrazului cu produse cosmetice a devenit in vremurile noastre o arta pe care orice femeie moderna trebuie sa o stapaneasca. Pas de pas, iata cele mai importante etape ale unui machiaj perfect -

1. Aplicarea fondului de ten

Luati un burete micut, udati-l, apoi stoarceti-l bine si puneti pe el un strop din fondul de ten pe care il folositi de obicei. Cu miscari rapide, rotiti-l din mijlocul obrajilor in afara, in sus si in jos, apasand usurel. Nu uitati barbia si nasul, pe tot conturul lui. Limita o reprezinta zonele unde incepe parul de pe frunte si de pe tample. Urechile trebuie si ele machiate, la fel ca si gatul si decolteul, folosind aceeasi nuanta de fond de ten. Cand pasta e aproape pe terminate, ungeti-va pleoapele de sus si de jos. La capatul actiunii, obrazul, gatul si decolteul trebuie sa fie acoperite in mod uniform de o masca de aceeasi culoare.


2. Cum se machiaza cearcanele si cutele de expresie

Pentru mascarea cearcanelor sau a cutelor adancite de o parte si alta a nasului si a gurii, a cutei barbiei sau a cutelor formate intre sprancene, aveti nevoie de un creion special, de culoare deschisa (alb-crem), care se gaseste in comert. Trageti dungi pe zonele cu probleme, apoi neteziti-le usurel cu varful degetelor.



3. Aplicarea pudrei

Inmuiati un pamatuf sau o bucata de vata in pudra pulbere transparenta, scuturati-o de dosul mainii ca sa se elimine ceea ce e de prisos si aplicati pulberea uniform, pe toata suprafata obrazului, inclusiv peste dungile mai deschise. Tehnica aceasta fixeaza fondul de ten, care devine mat si dureaza mult.


4. Fardul de ochi

Pentru zi se recomanda folosirea fardurilor de ochi cremoase, care patrund mai bine in pleoapa si dureaza mai mult. Si fardul compact se comporta bine, mai ales daca veti alege culori naturale, in armonie cu culoarea dvs. de ochi. Fardul se aplica numai pe suprafata pleoapei de sus. Pentru arcada se foloseste o alta culoare, mai deschisa decat cea aplicata pe pleoapa, dar in acelasi ton (maro cu bej, albastru cu bleu deschis etc.).


5. Dermatograful si rimelul

O singura linie de dermatograf face privirea mai expresiva. Trasati-o numai pe pleoapa superioara, de la coltul ochiului, dinauntru catre exterior. Urmeaza rimelul. Stergeti bine pensula inmuiata in tub, dar imediat dupa aplicare folositi o periuta de dinti, astfel ca genele sa nu ramana prea incarcate de vopsea. (Puneti degetul aratator de la mana stanga peste genele date cu rimel, iar cu periuta tinuta in mana dreapta periati genele pe partea interioara, de jos in sus). Varful unei pile este la fel de eficient. Desfaceti cu el fiecare geana in parte, fiindca altfel se creeaza impresia de ochi obosit.



6. Buze frumoase

Cel mai bun ruj il reprezinta creionul de buze. Bine ascutit, el poate fi folosit, si pentru trasarea conturului, si ca ruj. Desenati mai intai conturul buzelor, apoi intindeti culoarea cu varful degetului. In final, adaugati putin gloss, pe zona de mijloc a buzelor (daca aveti gura mare) sau pe toata suprafata (daca aveti buze subtiri).


7. Fardul de obraz

Mai intai va trebui sa zambiti. In felul acesta, pometii obrajilor se ridica, iar sub ei se formeaza o "vale". Evitati-o: fardul se aplica numai pe zona aflata deasupra ei, de la mijlocul pometelui spre ureche. In loc de fard de obraz se poate folosi ruj.


8. Retusul

Daca mai luceste ceva pe obraz, tamponati-va usor cu putina pudra.

Lectia de machiaj III

Cand si cum folosim dermatograful cu tus (eye-liner)?

- Fiti la moda, dar fara exagerari ! -

- Indispensabil in machiajul modern, dermatograful cu tus e o arma cu doua taisuri, care poate seduce, dar se transforma usor in vulgaritate -
Revenit in prim-planul cosmeticii in toamna aceasta, cand stilistii impun machiajul puternic al ochilor, eye-liner-ul nu poate lipsi din trusele noastre de frumusete. Dar daca anumite femei stiu sa-l utilizeze cu maiestrie, majoritatea lor dau rateuri penibile, uratindu-se si imbatranindu-se involuntar.


Cand trebuie folosit?

Dupa cum il recomanda si numele (englezesc), eye-liner-ul subliniaza conturul ochilor. In principiu, poate fi folosit de oricine, dimineata sau seara, dar creeaza un efect pretios si sofisticat, care nu se potriveste cu toate varstele si cu toate tinutele vestimentare. E limpede ca dermatograful cu tus nu poate fi folosit cand facem sport, cand mergem intr-o excursie sau dupa cumparaturi, la piata. Renuntati la el si daca aveti un obraz obosit, daca pleoapele sunt lasate si incretite de varsta sau daca pielea de pe arcade cade peste ele, acoperindu-le. Riscul de a parea mai batrane sau chiar vulgare este enorm.



Ce culoare alegem?

Sic si grafic, negrul se bucura de sufragiul unanim al femeilor, dar ziua el bate la ochi chiar si in cazul brunetelor cu ochi focosi. Optati deci pentru nuantele deschise si naturale (gri, maro, albastru marin, verde inchis... ), asortate cu culoarea ochilor pe care-i aveti. Nici contrastele nu se exclud. Un eye-liner de culoarea albastra - liliachie a prunei se potriveste de minune cu ochii verzi sau caprui. Culorile metalizate (argintiu si auriu) sau bejul se potrivesc cu ochii albastri. Dar, indiferent de culoarea lui, eye-liner-ul ii confera ochiului multa "prezenta", asa ca evitati excesul inutil de machiaj. Lasati-va pleoapele nefardate sau folositi o culoare neutra - bej sau roz - si adaugati o tusa de lumina irizata pe arcada. In schimb, nu uitati de rimel.


Tehnica potrivita

Inainte de a aplica eye-liner-ul, stergeti-i varful imbibat cu lichid de marginea tubului. Trageti apoi o linie lipita de gene, pornind de la partea interioara a ochiului catre exterior, urmand forma naturala a ochiului, dar fara sa depasiti coltul de intalnire al pleoapelor. Pleoapa inferioara nu trebuie niciodata machiata cu tus, pentru ca da o impresie de grotesc si vulgaritate. Un sfat: dati-va mai intai cu rimel si dupa aceea folositi dermatograful cu tus. Intarite, genele vor reprezenta o baza ideala pentru pensula eye-liner-ului. Daca nu izbutiti sa trasati conturul corect din prima incercare, nu va enervati de pomana. Cu un tampon mic de vata, imbibat in putin demachiant, stergeti locul unde linia o ia razna, asteptati sa se usuce, apoi refaceti traseul corect. Atentie: daca la capatul operatiei de machiaj vi se pare ca privirea a devenit prea dura si prea stridenta, stergeti totul si recurgeti la solutia cu mult mai naturala a creionului dermatograf.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri