duminică, ianuarie 3

MACHIAJUL MAT

Nici unei femei n-ar trebui sa-i fie teama de machiajul mat. De altfel, in acest sezon, una dintre marile reveniri in tendintele machiajului o constituie rujul mat, de culoare rosie, care aminteste de stilul neuitatei Marilyn Monroe. Dincolo de rigorile impuse de tendinte, gandeste-te daca acest tip de machiaj te avantajeaza. Si, daca raspunsul este afirmativ, sa nu ai retineri. Machiajul mat contureaza minunat trasaturile fetei, conferindu-ti un chip parca sculptat...

Realizarea unui machiaj mat nu este atat de simpla cum ar putea parea la prima vedere. Cu alte cuvinte, nu este nici suficient, nici recomandabil sa aplici un strat mai gros de pudra compacta sau de fond de ten mat decat de obicei. Cel mai bine este sa te orientezi spre produse care au inscriptionata indicatia semi-mat.

Aceasta, in ceea ce priveste fondul de ten. Pudra, aplicata pentru a fixa baza de machiaj, nu trebuie sa fie translucida, pentru ca atunci obiectivul tau nu va fi atins, oricat de mult produs ai aplica.

Prin urmare, secretul nu consta in cantitatea produsului, ci in textura acestuia. Nu vei uita de anticearcan si de batonul corector, daca este nevoie. In cazul in care nu te-ai mai fardat astfel pana acum, poti aplica pudra cu ajutorul unei pensule mari, care nu va permite o aderenta prea mare a produsului. Acest lucru te va ajuta sa-ti dai seama daca esti avantajata de un asemenea stil de machiaj. Cel mai indicat ar fi sa folosesti o baza de machiaj tip 2 in care contine atat pudra, cat si fond de ten. Definitiveaza machiajul cu ajutorul pudrei pulbere.

Nu te speria daca, dupa aplicarea pudrei, tenul tau pare prea incarcat. Va fi necesar un interval de timp de circa o jumatate de ora pentru ca secretia glandelor sebacee de pe fata sa fixeze machiajul, lasandu-ti tenul cu aspect natural si fara cusur.

Fardul de ochi, de asemenea cu textura mata, va fi aplicat numai dupa ce, in prealabil, pleoapele au fost acoperite cu un strat subtire de baza de machiaj. In caz contrar, peste cateva ore fardul se va "aduna" in pliurile pielii, iar efectul va fi inestetic.

Daca te regasesti printre femeile curajoase care folosesc rujul rosu despre care iti spuneam, nu accentua machiajul ochilor. Ai la dispozitie si varianta rujului in diferite tonuri de maron sau bordo.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri