luni, ianuarie 4

CUM ESTE MACHIAJUL INFLUENTAT DE VARSTA

Machiajul la 20 de ani

Domnisoarele aflate in plina explozie a tineretii isi pot permite diverse excentricitati, adaptate totusi fizionomiei, tinutei si ocaziei. Vorbind insa de machiajul de zi cu zi, cand dorinta este de a fi draguta in limitele decentei, atunci recomandabil ar fi sa utilizeze niste pudra (de preferat compacta, fiindca adera mai bine si poate fi purtata si in geanta), un fard de ochi pastelat (care vine bine si blondelor si brunelor), un fard de obraz, obligatoriu asortat cu rujul, care ar trebui sa fie si el intr-o culoare dulce. Incercati sa evitati culorile inchise, violente, pentru ca imbatranesc si subtiaza buzele. Daca tineti totusi la aceste culori, inviorati-le cu putin gloss transparent, care mai are si darul de a face buzele sa para mai pline, mai senzuale. Sub nici o forma nu folositi fond de ten. Incarca obrazul fara sens.

Machiajul la 40 de ani

La varsta aceasta, deja avem nevoie de mici trucuri care sa anuleze efectele necrutatoarei gravitatii. Incercati sa nu faceti totusi abuz de anticearcan. Produsele stick sunt foarte uscate si se strang usor in pliurile fine de sub ochi. Cumparati in schimb un fond de ten stick, intr-o nuanta mai deschisa decat culoarea pielii. Acesta contine agenti hidratanti, care au grija de zona aceasta extrem de delicata si ascund si cearcanele. Pentru restul fetei, puteti folosi un fond de ten lichid, aplicabil cu un burete (cere ceva mai multa indemanare) sau direct cu degetele. Pe deasupra aplicati un voal de pudra translucida. Nu renuntati la fardul de obraz, pentru ca sculpteaza figura si da un aer proaspat. Gura si ochii vor primi din nou nuante pale, in ton cu imbracamintea si culoarea parului. Pentru conturarea ochilor puteti folosi tus, desi de preferat este un creion moale, care va permite sa creati "lumini si umbre".

Machiajul la 60 de ani

Necesita un plus de grija pentru ca, oricat de bine am arata, pielea nu mai are elasticitatea tineretii. Pudra si fardul de obraz raman de baza. Renuntati insa la orice fel de fard de ochi. De tus nici nu mai poate fi vorba, iar creionul de subliniere trebuie estompat cu un betisor de vata, pentru a crea o senzatie de natural. Rimelul continua sa fie binevenit, dar nici un caz nu mai poate fi negru: treceti pe maro! Gura trebuie si ea ajutata: folositi un creion de contur, insa aveti mare grija la culoare - aceasta trebuie sa fie foarte naturala. Rolul acestui creion special este acela de a da fermitate conturului buzelor, de a redesena ceea ce anii au sters. Nu va lasati tentate de culorile tari si de liniile groase si evidente. Ar fi o greseala capitala! Rujul, la fel de natural, trebuie aplicat prin tapotare, nu prin clasica glisare de la o comisura la cealalta.
Regula de aur a machiajului: calitatea machiajului, simplu sau complicat, depinde exclusiv de starea epidermei. Obrazul de printesa se obtine, la orice varsta, printr-o ingrijire constanta a pielii! Si nici macar nu e vreo mare filosofie: demachierea temeinica si crema hidratanta sunt totul!

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri