sâmbătă, decembrie 26

ZERUL

Prezentare generala

Pentru cine nu stie, zerul este zeama aceea acra, galbuie si usor tulbure, care ramane dupa ce casul proaspat e pus la scurs. Zerul cel mai bun si care se foloseste in terapie este cel nefiert. Din batrani se stie ca zerul intareste plamanii, da vigoare trupului si alunga bolile, asa ca rareori era aruncat, fiind folosit atat ca supliment pentru hrana oamenilor, cat si a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu traditii in pastorit, exista aceasta credinta despre virtutile tamaduitoare ale zerului, credinta data uitarii, odata cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteza.

Calitati curative si actiune farmaceutica

Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimuleaza productia de celule imunitare de tip T, stopeaza evolutia sau chiar ajuta la remisia tumorilor, favorizeaza cresterea masei musculare in detrimentul tesutului adipos, regleaza greutatea.
Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemanator cu ceva obtinut de sute de ani de catre ciobanii nostri, urda - o branza extrem de bogata in proteine si, practic, fara grasimi, care se mai prepara doar pe teritoriul Romaniei si in Corsica.

Afectiuni pentru care se recomanda

Valori ridicate ale colesterolului; infectii bacteriene; imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii; boli tumorale (maligne si benigne); anemie; guta; eczeme; degeraturi.

Recomandare

Utilizari interne impotriva diferitelor afectiuni:

Valori ridicate ale colesterolului
Doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular.
Infectii bacteriene
Jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge direct bacteriile.

Imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii
Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene.

Boli tumorale (maligne si benigne)
In mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas si cancer de ficat): o cantitate zilnica de 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru - un litru si jumatate de zer), timp de 6 luni.

Adjuvant in infectia cu HIV
- un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Astfel, nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinsi de aceasta boala cumplita, a crescut cu 32%, un rezultat neegalat de nici un alt medicament natural sau de sinteza.

Anemie
Un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, elimina aceasta afectiune.

Guta
Zerul are pe termen lung efect drenor si depurativ, fiind de un real folos pentru tratarea acestei afectiuni. Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.


Utilizari externe in diferite afectiuni

Eczeme
Se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani.

Degeraturi
Zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa. Se face zilnic aceasta aplicatie, pana la vindecare.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri