luni, noiembrie 9

8 PASI PENTRU UN PAR SANATOS SI REZISTENT

1)Evitati sampoanele care contin agenti de spumare. Aceste produse chimice reprezinta detergenti sintetici care sunt folositi la fabricarea sapunului lichid si a altor produse de curatare. Sunt apreciate pentru produc spuma din abundenta, insa sunt foarte agresive si va pot usca parul. Cautati in schimb sampoane fabricate cu glucoza , care este mult mai moderata.

2)Trebuie sa va aplicati un tratament cu ulei cald pentru a va ingriji parul in profunzime. Uleiul cald penetreaza firul de par, dandu-I mai multa flexibilitate si stralucire. Mai ajuta si prevenirea despicarii varfurilor acestuia, acest lucru fiind o consecinta a uscarii parului.

3)Hraniti-va corespunzator si aveti invedere si cure cu vitamine si suplimente minerale, care ajuta la mentinerea sanatatii parului. S-a demonstrate ca unele vitamine si minerale ajuta la cresterea parului, la mentinerea sanatatii acestuia.

4)Daca aveti parul foarte cret, evitati pieptanarea prea des. Folositi un pieptene cu dinti rari sau pur si simplu pieptanati-l cu degetele. Periile smulg de pe scalp parul de acest tip.

5)Folositi uleiuri esentiale, din plante sau vegetale. Uleiurile esentiale precum cele din rozmarin, ylang-ylang sau oleandru ajuta la cresterea parului. Levantica si arborele de ceai sunt antiseptice naturale si foarte bune impotriva matretii. Uleiurile vegetale, cum ar fi cele din soia, floarea-soarelui si porumb hidrateaza si mentin stralucirea parului.

6)Evitati sa dormiti cu accesorii in par, cum ar fi de exemplu agrafele si bentitele. Acestea pot duce la deteriorarea parului.

7) Masati-va scalpul pentru a stimula cresterea parului. Masand scalpel, creste fluxul sanguin, aceasta hraneste radacinile parului si ajuta stimularea cresterii firului de par.

8) Daca varfurile parului sunt deteriorate, acordati-va timp de cate ori este necesar pentru refacerea acestora.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri