vineri, octombrie 16

FEMEILE : ACTRITE PERFECTE ISI DORESC CEVA DE LA BARBAT DAR SPUN ALTCEVA LASAND SUBTILUL SA ISI FACA SAU SA NU EFECTUL

Cine are iniţiativa în cuplu?
În timp ce bărbaţii sunt dispuşi să renunţe la a manifesta iniţiativă în problemele sexuale, spun femeile, ei nu manifestă aceeaşi dorinţă şi în alte domenii. "Ori de câte ori îl iau pe iubitul meu cu maşina mea, primul lucru pe care el îl spune este: "Treci alături, acum voi conduce eu!", se plânge Jill.

"El face exact acelaşi lucru şi cu telecomanda atunci când ne uităm împreună la TV. Noi vizionăm diferite emisiuni pe cele 10 programe în funcţie de felul în care schimbă el canal după canal. Am făcut odată greşeala de a mă arăta interesată cu adevărat de un spectacol ; şi atunci, fără să mă întrebe măcar, el a schimbat rapid programul respectiv şi a reluat căutarea lui nepotolită. Altădată, venind acasă, m-a găsit ţinând telecomanda în mână şi urmărind nişte ştiri la TV. Atunci el mi-a luat-o imediat din mână zicând că "o să o manevrez eu".

A-ţi asculta iubita este o cale spre inima ei
Un alt obicei al bărbaţilor pe care adeseori îl critică femeile este schimbarea direcţiei de conversaţie prin întreruperi frecvente. "Mi-a retezat-o scurt şi a schimbat subiectul", povesteşte o femeie. Autoarea Deborah Tannen crede că bărbaţii adesea văd conversaţia ca pe o întrecere pe care ei o pot câştiga doar dacă impun chiar ei temele de discutat.

Alte femei consideră că această manieră demonstrează lipsa de respect pentru capacitatea intelectuală a femeilor. "El întrerupe de multe ori discuţia atunci când îi dau unele sfaturi şi începe să-mi spună toate motivele pentru care consideră părerea mea greşită, chiar înainte ca eu să termin ceea ce aveam de explicat", menţionează o femeie.

Rolul complimentelor
"Probabil că cel mai mare compliment pe care-l poate face un bărbat unei femei, afirmă dr. Terzaghi, este să-i spună că o consideră deşteaptă, descurcăreaţă, elegantă. Bărbaţii cred că femeile vor doar să audă că sunt frumoase sau sexy – şi aşa este – dar ceea ce emoţionează încă şi mai mult o femeie este să-şi dea seama că el admiră inteligenţa şi rapiditatea ei în gândire. Aceasta o face atunci să se simtă că este respectată şi considerată ca fiind egala bărbatului din punct de vedere intelectual."

Faptul că ea este considerată egală din punct de vedere financiar ar putea, de asemenea, să împlinească pe multe femei. "Tendinţa bărbaţilor de a te trata ca pe un egal din punct de vedere financiar este uneori, numai pentru a recomanda împărţirea notei de plată a cinei atunci când, de fapt, ei consumă de două ori mai mult ca tine", spune o femeie măritată. "În restul timpului aproape că te desconsideră".

Banii sunt o problemă?
Altă femeie al cărei salariu este considerabil mai mare decât cel al soţului, procedează în felul următor: "Depun de multe ori bani în contul lui din bancă, iar ceea ce urmează să facem după aceea este să-l cheltuim pe al meu; asta îl face atunci pe el să creadă că banii din bancă sunt toţi "ai lui" iar ceea ce cheltuim de la mine sunt de fapt banii "noştri". Necazul este că el nu realizează că oricare dintre aceşti bani sunt de fapt ai mei şi că în realitate eu pot să-i cheltuiesc după cum îmi place".

Concluzii
Oare toate aceste motive (şi multe altele) arată că permanent femeile sunt profund nemulţumite de bărbaţii din viaţa lor?

Nicidecum.

Mari Teryzaghi, sociolog, specialist în problemele de cuplu, ne asigură: "Până la urmă ne dăm seama că, analizând lucrurile cu detaşare şi luciditate, un bărbat obişnuit nu poate vreodată să satisfacă total o femeie ale cărei dorinţe sunt cel mai adesea contradictorii şi, care, în realitate, nu ştie ce vrea. Ea vrea ca el să-i poată oferi suficient de multe atunci când ea doreşte să fie dependentă de el, sau vrea ca el să n-o controleze deloc atunci când ea are nevoie să fie independentă. Ea vrea deseori un bărbat care să-şi dezvăluie toate emoţiile, chiar dacă ea încă mai şovăie să i se dezvăluie sexual."

Ea vrea ca iubitul să o asculte şi să ţină cont de părerea ei, dar se încăpăţânează să nu-l mai respecte atunci când el face orice zice ea că ar trebui să facă. Ea are de multe ori conflicte pentru că vrea lucruri diferite la momente diferite. Dar dacă stai bine şi te gândeşti, nu sunt oare şi unii bărbaţi, în felul lor, la fel de contradictorii ca şi ele?

Până la urmă, marele mister al oricărei femei îşi are propriul lui farmec emanând din însăşi mulţimea de contradicţii sau toane pe care orice femeie o mai manifestă uneori. Dar, cu delicateţe şi toleranţă, cu răbdare şi multă, multă iubire, fericirea în cuplu stă în putetrea fiecăruia dintre cei doi. Sau, cum spunea Marin Preda:..."dacă dragoste nu e, nimic nu e"…

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri