luni, august 3

VINUL FACE BINE FEMEILOR.....NU NUMAI CAND IL BEA BARBATII ! ! !

Vinul, in a carui compozitie intra peste o suta de constituienti (zaharuri, alcool etilic, glicerina, acizi organici, tanin, aldehide, vitamine, saruri minerale etc.) se numara printre primele alimente pe care omul le-a folosit pentru completarea hranei. Este stiut ca popoarele antice pretuiau mult trinitatea alimentara alcatuita din vin, untdelemn si piine.

Hipocrat, parintele medicinii (sec. V i.e.n.) considera vinul ca "cel mai minunat remediu deopotriva de util atit pentru cei bolnavi cit si pentru cei sanatosi", iar celebrul chimist si biolog francez Pasteur, afirma ca vinul "este cea mai sanatoasa si mai igienica dintre bauturi".

Astazi, la intrebarea daca vinul poate fi considerat o bautura folositoare pentru organism, specialistii competenti in aceasta problema raspund diferit.

Raspunsul corect la aceasta intrebare poate fi formulat astfel: vinul este o bautura folositoare pentru oamenii sanatosi si chiar pentru cei care sufera de anumite afectiuni, de exemplu: bronsita, bronho-pneumonie, colite diareice, constipatie, diabet (numai vinuri seci, adica fara zahar) etc., numai in anumite conditii: sa fie natural, slab alcoolizat si mai ales sa fie consumat in cantitati moderate si nu zilnic.

Consumat in mod constant si in cantitati mari, vinul devine toxic pentru organism si poate duce la declansarea unor boli deosebit de grave. Exista boli in care consumul de vin este total contraindicat: boala ulceroasa, ciroza hepatica, astenii grave, litiaza, hipertensiune, afectiunile reumatismale de tip inflamator etc.

In general, vinurile intens colorate sunt gireu suportate de ficat.

Este bine de stiut ca in vinurile foarte tinere (nelimpezite) exista o serie de produsi toxici pentru organism si ca vinurile obtinute din vitele nobile sunt superioare calitativ celor obtinute din vite hibride, in ce priveste continutul de vitamine si saruri minerale.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri