duminică, august 9

MIEREA , UNUL DINTRE CELE MAI BUNE MIJLOACE DE PREVENIRE A BOLILOR

Diabetul zaharat poate fi prevenit prin consumul de miere in defavoarea zaharului.
S-au facut teste de specialitate care au demonstrat ca inlocuirea totala a zaharului din alimentatie cu miere de albine duce la o scadere cu 60-70% a ratei aparitiei diabetului. Mai ales in alimentatia copiilor si a tinerilor este recomandata folosirea mierii ca unic indulcitor, deoarece ajuta la prevenirea diabetului juvenil, imposibil de vindecat prin mijloacele actuale.

Caria dentara are drept cauza nu doar bacteriile fixate la nivelul smaltului dintilor, ci si anumite tulburari metabolice produse ca urmare a consumului de zahar. De la aparitia zaharului in alimentatie, in urma cu 200 de ani, rata aparitiei unor boli cum ar fi caria dentara, diabetul, obezitatea a crescut exponential. In prezent, caria dentara este cea mai raspandita boala din lume, 98% din populatia planetei suferind de ea. Daca vreti sa franati fenomenul aparitiei acestei probleme, inlocuiti complet zaharul cu mierea de albine.

Constipatia se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza zilnica recomandata este de doua lingurite de miere, pe cat posibil lichida si proaspata (obtinuta in anul respectiv).

Tulburarile de crestere si de dezvoltare la copii pot fi eficient prevenite prin consumul sistematic de miere si de polen de albine. Ambele produse stimuleaza in mod armonios cresterea si dezvoltarea, atat la nivel fizic, cat si psihic sau mental.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri