duminică, august 9

CUM SA FIM FRUMOASE UTILIZAND RETETE NATURALE PE BAZA DE MIERE

Nu ai timp sa petreci o zi intreaga la un salon spa? Poti totusi sa beneficiezi de un tratament dulce la tine acasa.
Mierea de albine naturala a fost folosita ca un produs de infrumusetare inca de pe vremea Cleopatrei si continua sa fie folosita si astazi inglobata in produse de ingrijire pentru piele si par.
Mierea are proprietatea de a atrage si retine umiditatea, este un antioxidant natural si are un puternic efect ca agent antimicrobian. De asemenea, se pare ca mierea poate fi folosita pentru a crea AHA (acid alpha hidroxi) care ajuta la exfoliere.

Proprietatile hidratante naturale ale mierii o fac sa fie ideala pentru a fi folosita in produse destinate catifelarii pielii. Poate fi de asemenea utilizata pentru produse destinate pielii sensibile.
Expunerea prelungita la actiunea razelor UV poate cauza deteriorarea pielii, imbatrinerea prematura si chiar cancer de piele. Datorita filtrelor chimice si fizice pe care le contin, cremele de protectie solara pot cauza iritarea pielii, astfel ca majoritatea companiilor producatoare sunt preocupate de folosirea antioxidantilor, hidratantilor si antiiritantilor in produsele de protectie solara. Mierea poate fi folosita cu succes in astfel de produse.
Proprietatile antimicrobiene ale mierii de albine pot trata puseuri minore de acnee. Spre deosebire de alte tratamente impotriva acneii, mierea nu usuca pielea. Mierea are aceste proprietati antimicrobiene din mai multe motive: unul ar fi continutul sau ridicat in zaharuri bune, care limiteaza cantitatea de apa necesara bacteriilor sa creasca si sa se dezvolte; aciditatea sa relativ crescuta (are un pH scazut); continutul sau scazut in proteine, care nu asigura necesarul de nitrogen necesar bacteriilor pentru a se dezvolta; prezenta peroxidului de hidrogen si a antioxidantilor din miere impiedica de asemenea dezvoltarea bacteriilor.
AHA este un ingredient important in multe creme si produse pentru hidratare pentru ca ajuta la exfoliere. Exfolierea ajuta la randul ei in procesul de reinnoire a celulelor pielii si ofera pielii un aspect mai tanar, mai viu. Exfolierea poate de asemenea sa produca iritari ale pielii, astfel ca proprietatile mierii de a fi un hidratant natural o fac sa fie perfecta pentru produsele ce contin AHA.

Iata cateva retete usor de preparat si cu efecte benefice resimtite imediat:

Solutie de curatare (pentru accese mici de acnee)
Amestecati ½ de ceasca de apa calduta cu ¼ lingura de sare. Cu ajutorul unei dischete de bumbac aplicati direct pe cos. Lasati cateva minute sa actioneze pentru a muia cosul. Folosind o alta discheta de bumbac muiata in miere si lasati sa actioneze 10 minute. Clatiti cu apa calduta.

Masca faciala pentru fermitate
Amestecati impreuna 1 lingura de miere, un ou, o lingurita de glicerina si destula faina cat sa aiba omgenitatea unei paste. Intindeti pe pielea fetii si a gatului curatata in prealabil. Lasati sa actioneze 10 minute. Spalati cu apa calduta.

Masca faciala pe baza de miere
Amestecati 2 lingurite de miere cu putina zeama de lamaie si, daca doriti o senzatie de prospetime, un fruct de sezon cojit, bine pasat. Aplicati pe piele cu ajutorul unei pensule sau a unei dischete de bumbac. Lasati masca sa actioneze, maxim 15 minute. Clatiti cu apa calduta.
O alta varianta mai simpla insa cu efecte la fel de benefice este masare pielii curatate in prealabil cu degetele inmuiate in miere.

Balsam de par
Amestecati ½ de ceasca de miere cu ¼ ceasca de ulei de masline (folositi 2 linguri de ulei pentru parul normal spre gras). Folositi acest amestec pentru a acoperi suprafata parului in intregime. Acoperiti cu o casca de par. Lasati sa actioneze 30 de minute. Scoateti casca , samponati bine si clatiti. Uscati parul ca de obicei.

Solutie pentru exfoliere pe baza de miere
Amestecati o lingura de miere cu 2 linguri de migdale fin macinate sau tocate si o jumatate de lingurita de zeama de lamaie. Masati usor pe pielea fetei. Clatiti cu apa calduta.

Lotiune de netezire
Amestecati o lingurita de miere cu o lingurita de ulei vegetal (de preferinta de masline) si o ¼ de lingurita de zeama de lamaie. Aplicati pe coate, maini, talpi si oriunde simtiti nevoie de hidratare si netezire. Lasati sa actioneze pentru 10 minute.Clatiti cu apa calduta.

Lotiune pentru baie
Adaugati ¼ de ceasca de miere in apa din cada.

Lotiune pentru stralucirea parului
Amestecati 1 lingurita de miere in 4 cesti de apa calda. Pentru barul blond poate se poate adauga si putina zeama de lamaie. Aplicati pe parul umed, proaspat spalat. Nu clatiti. Uscati si coafati ca de obicei.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri