duminică, iulie 19

HAIDETI SA SLABIM

Se cunosc efectele benefice ale otetului de mere in cazul colesterolului marit si cat de eficace este in tratarea obezitatii.

Reteta urmatoare este pe baza de otet de mere, usturoi si miere de albine.

Usturoiul este indicat in foarte multe afectiuni: H.T.A.(hipertensiune arteriala), astenie, reumatism, afectiuni pulmonare, paraziti intestinali etc., iar mierea de albine este un complex natural de vitamine.

Aveti nevoie de :
un borcan de 400 g miere de albine, 1 capatana mare de usturoi, 400 ml otet de mere, 1 borcan gol de 800 g.

Se curata usturoiul si zdrobeste, apoi se pune in borcanul gol; se adauga mierea de albine si se completeaza cu otet de mere pana se umple borcanul.

Se amesteca bine cu o lingura pana s-a dizolvat toata mierea in otet, apoi se inchide borcanul.

Se lasa 10 zile la macerat si trebuie avut grija ca la cel mult 2 zile compozitia sa fie agitata pentru ca usturoiul are tendinta sa stea numai la suprafata.

Dupa 10 zile, se strecoara compozitia, iar lichidul se va tine tot in borcanul in care l-am pregatit si se pune intr-un loc racoros. Poate fi tinut si in frigider.

In fiecare zi, dimineata pe stomacul gol se consuma 1 lingura din acest preparat.

Dupa 4-5 zile se diminueaza pofta de mancare, ceea ce este un lucru important la persoanele obeze sau supraponderale.

Preparatul are un gust placut, datorita otetului si mierii de albine.

Otetul dizolva grasimile din organism si scade pofta de mancare.

Usturoiul este bun pentru intreg organismul, are efect tonic, antisclerotic, hipotensor, antispasmodic, viermifug etc.

Mierea de albine protejeaza mucoasa tubului digestiv, are proprietati laxative si contine vitaminele necesare organismului.

In afara de aceasta reteta este recomandata reducerea consumului de prajeli si dulciuri, iar uleiul trebuie adaugat crud in mancare.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri