duminică, iulie 19

CUM SA NE MENTINEM OCHII LA CAPACITATE MAXIMA DE FUNCTIONARE

Tratament naturist cu ALBASTRELE :
infuzie din o lingurita si jumatate de flori uscate si maruntite peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se aplica comprese in bolile de ochi, ochi obositi, pleoape ridate sau pe cearcane.

Tratament naturist cu ARNICA :
a) tinctura din 20 g de flori uscate si maruntite la 100 ml alcool de 90° ; se lasa la macerat 10 zile intr-o sticla astupata cu dop (care din cand in cand se agita pentru uniformizarea concentratiei); se strecoara ; se pastreaza in sticla inchisa la culoare si astupata cu dop ; se foloseste la nevoie prin comprese din sase picaturi intr-o lingura de apa distilata sau apa fiarta si racita folosindu-se un pansament steril;

b) infuzie din doua linguri pulbere frunze sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 15-20 de minute; se strecoara; se aplica comprese cu un pansament steril. Tinctura si infuzia se folosesc pentru tratarea conjunctivitei, blefaritei (urcior, inflamatia si congestionarea marginii libere a pleoapelor etc), ridurilor pleoapelor.

Tratament naturist cu ASMATUI:
infuzie din 10 g planta proaspata zdrobita peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20 de minute; se strecoara; se aplica comprese cu un pansament steril pe pleoapepe inflamate, blefarite.

Tratament naturist cu CEAI RUSESC :
infuzie din o lingurita peste care se toarna 200 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se aplica comprese pe ochii obositi folosindu-se un pansament steril.

Tratament naturist cu FENICUL :
infuzie din doua lingurite de frunze proaspete zdrobite peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se fac bai locale pe pleoapele inflamate ; utila in blefarite etc.

Tratament naturist cu GALBENELE :
infuzie din o lingurita de flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara; se aplica comprese pe pleoapele ridate folosindu-se un pansament steril.

Tratament naturist cu MAR:
infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se spala usor cu vata inflamatiile ochilor in blefarite si se pun comprese pe cearcane.

Tratament naturist cu MUSETEL :
infuzie din o lingurita de flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara; se fac spalaturi locale pe pleoapele iritate, inflamate si se pun com­prese pe cearcane.

Tratament naturist cu NUC :
a) infuzie din patru lingurite de frunze uscate si maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala pleoapele iritate, congestionate, cu un tampon de vata, realizandu-se in acelasi timp in jurul ochilor o umbra castaniu-aurie, ce confera privirii un farmec sporit;

b) decoct, din un pumn de coaja de la nuca verde in 500 ml de apa ; se fierb 15 minute la foc moderat; se lasa sa se raceasca pana la caldut; se strecoara; se tamponeaza insistent sprancenele si genele de­colorate de soare, obtinandu-se o nuanta mai inchisa.

Tratament naturist cu PATLAGINA:
a) infuzie din 10 g sau doua linguri de frunze uscate si maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute ; se strecoara ; se spala pleoapele obosite, congestio­nate, iritate, cu un tampon de vata in conjunctivita, blefarita (urcior) cat si pentru mentinerea igienei oculare ;

b) infuzie, din 10 g pulbere de frunze uscate, 15 g flori de sulfina uscate si maruntite, 5 g flori de fierea pamantului, peste care se toarna o cana (250 ml) apa clocotita ; se lasa acoperita 15 minute ; se strecoara ; se fac spalaturi locale pentru tratarea conjunctivitei, blefaritei (urcior), folosindu-se un tampon de vata.

Tratament naturist cu RICIN :
ulei serveste la perierea zilnica a genelor si sprancenelor rare. Stimuleaza cresterea lor.

Tratament naturist cu ROZMARIN :
macerat din 5 g planta uscata sau 10 g planta proaspata peste care se toarna un litru si jumatate apa de ploaie sau apa obisnuita fiarta si racita; se lasa acoperit vasul 24 de ore; se strecoara; se adauga o cantitate egala de apa de roze si 15 ml alcool 90° ; se pastreaza in sticla astupata cu dop; seara, inainte de culcare, se aplica comprese pe pleoapele obosite, congestionate.

Tratament naturist cu SALVIE :
infuzie din o lingurita flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; jumatate din solutie se raceste, iar restul se mentine calda; se pun timp de 10 minute comprese calde si reci pe pungile aflate sub ochi.

Tratament naturist cu SILUR:
a) infuzie din trei lingurite pulbere planta sau planta uscata si maruntita peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 10-15 minute ; apoi se da in clocot 1-2 minute ; se strecoara ; se lasa la racit pana la caldut; serveste pentru combaterea umflaturilor pleoapelor, oboselii ochilor si scurgerea ochilor, prin spalaturi urmate de aplicarea de comprese folosindu-se un pansament steril;

b) decoct din una-trei lingurite amestec parti egale de frunze si flori de silur, flori de salvie, flori de roinita la 200 ml apa ; se fierb 3-5 minute; se acopera si se raceste pana la caldut; se strecoara; se pun comprese pentru o jumatate de ora pe ochii inchisi pentru tratarea afectiunilor oculare, inlaturarea oboselii si redarea unei expresivitati normale ;

c) spalaturi oculare cu apa distilata de pe planta pentru inlaturarea oboselii ochilor la batrani si la cei care citesc seara. Apa obtinuta are un aspect laptos si este aromata.

Tratament naturist cu SOC :
infuzie din 40 g flori peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara; se fac bai locale folo­sindu-se un tampon de vata si se aplica comprese cu solutia obtinuta pentru tratarea ochilor iritati, congestionati.

Tratament naturist cu TEI:
infuzie din patru linguri de flori uscate si maruntite peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita; se sta cu fata in vaporii emanati din vas, apoi, cand devine calduta, se pun comprese pe ridurile pleoapelor, cearcanele de la ochi si pleoapele umflate.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Curs Valutar BNR

Lista mea de bloguri