duminică, iulie 19

NATURA LUCREAZA PE CAI MISTERIOASE

5 RETETE NATURALE PENTRU SCHIMBAREA CULORII PARULUI

Reteta 1. CEAPA :
decoct din 100 g foi (catafile) uscate ce invelesc bulbul, la 2 litri de apa ; se fierb pana cand se obtine culoarea galben-intens ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; foile ramase se storc bine in vas ; se spala parul cu apa si sapun sau sampon, dupa care se vopseste cu solutia obtinuta. Pentru a-i mari capacitatea de vopsire in solutia calda se dizolva piatra acra. Parul devine blond.

Reteta 2. DROBITA :
decoct din partile aeriene ale plantei proaspete sau uscate taiate marunt, la 2-3 litri de apa ; fierberea are loc pana cand solutia se coloreaza galben-Inchis ; se strecoara ; se lasa sa se raceasca pana la caldut. Se adauga putina piatra acra dizolvata in 100 ml apa ; se agita pentru uniformizare ; se clateste bine parul spalat. Parul devine blond-luminos.

Reteta 3. MUSETEL :
decoct din 100 g flori la un litru de apa ; se fierb pana ce apa scade la jumatate ; se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara ; se spala parul in fiecare zi timp de 8 zile. El va capata un stralucitor reflex blond-auriu.

Reteta 4. NUC :
decoct din un pumn de coji de nuca verde la un litru de apa ; se fierb pana ce lichidul ajunge la jumatate ; se strecoara ; se adauga in apa de clatit, dupa spalare. intensifica reflexele parului castaniu. Pentru a obtine o nuanta bruna si a masca incaruntirea, decoctul obtinut se aplica pe par direct, nediluat.

Reteta 5. SOFRAN :
a) macerat din 100 g flori proaspete la 500 ml de apa rece ; se lasa 24 de ore ; se strecoara ; se tamponeaza parul, repetat, cu solutia obtinuta ; parul devine blond-deschis, luminos ;

b) decoct din 100 g flori proaspete zdrobite la un litru de apa ; se fierb 60 de minute la foc moderat; se strecoara ; se tine solutia calda ; se adauga 200 ml zeama de varza calda (30°C); se spala parul si se clateste bine cu aceasta solutie de mai multe ori. Parul obtine culoarea crem-pal-luminos. Tratamentul se repeta in fiecare saptamana.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri