luni, martie 9

Manichiura ..accesoriul esential in afaceri dar si in viata persinala

Tipuri de manichiura
Pentru a fi o adevarata carte de vizita, mana trebuie mereu ingrijita si protejata. Din pricina conditiilor din jur, a climei, a activitatilor cotidiene, mainile tale sunt permanent agresate. Astfel, pielea mainii isi pierde in timp elasticitatea si se usuca. Unghiile devin casante si se exfolieaza, iar cuticulele se intaresc si capata un aspect inestetic. Pentru aceste mici neplaceri cotidiene saloanele de frumusete ne pun la dispozitie, in afara de metoda clasica, manichiura la rece si alte metode de infrumusetare a unghiilor si a mainilor cum ar fi manichiura la cald, SPA sau tehnica.

Manichiura la cald
Manichiura la cald este o adevarata experienta relaxanta pentru maini. Este recomandata o data la doua saptamani pentru efectul reparator asupra bataturilor si conturului unghiei. In timpul tratamentului, mainile sunt masate cu o lotiune care contine vitamina E si provitamina B5, ingrediente cosmetice care redau mainilor aspectul suplu si catifelat. Masajul mainilor hidrateaza atat epiderma, cat si placa unghiala. In final, procesul este desavarsit prin finisarea formei unghiilor si aplicarea unui tratament de intarire sau a unui gel cu calciu.

SPA pentru unghii
O inventie relativ recenta, manichiura SPA face minuni pentru unghiile moi si flexibile sau casante. Pentru acest tip de manichiura se folosesc diverse geluri, tratamente si creme cu extrase din fructe exotice. In final, inainte aplicarii lacului, unghiile se dau cu un tratament special. Acesta este ales in functie de problema pe care o are unghia.

Manichiura tehnica
Manichiura tehnica sau unghiile false au devenit metode extrem de populare in strainatate. Motivul: unghii superbe pentru un timp indelungat. Acest tip de manichiura este recomandat mai ales acelora dintre noi care au unghii moi, casante sau striate. Specialistii salonului de frumusete Peggy Sage recomanda unghiile false drept solutie la aspectul inestetic al unghiilor. In functie de structura unghiei, manichiurista va opta fie pentru unghii false tip aplicatii de rasina acrilica fie pentru aplicatii cu gel UV.
Rasfat pentru picioare
Saloanele cosmetice ofera metode speciale de ingrijire, chiar si pentru picioare. Pentru o piele neteda si fara bataturi, picioarele pot fi ingrijite cu masti hidratante, exfoliante sau tratamente cu argila si parafina preincalzita. Unghiile false pot fi aplicate si la picioare, insa numai vara. Conditia este sa nu fie lasate foarte lungi pentru ca se pot desprinde sau pot infecta unghia pe dedesubt.

Forme si culori in voga
In materie de forme in voga pentru unghii, propunerile stilistilor sunt extrem de variate. Se poarta bordul patrat sau cu tendinte trapezoidale.

Manichiura french este in continuare la moda, insa acum modelul este stilizat, se face pe diagonala, in forma de V. Pentru bordul unghiei se recomanda o oja alb pur, iar pentru baza nuante de roz, alb diamant sau piersica.

Unghiile nu mai trebuie sa fie extem de lungi. Stilistii recomanda lungimea medie care sa nu depaseasca baza sau patul unghial. O alta schimbare in estetica manichiurii o constituie faptul ca oja nu se mai asorteaza neaparat cu rujul.

Culoarea neagra a revenit nu numai pe catwalk, dar si in saloanele de manichiura. Vara aceasta se poarta culorile intense de oja, nuantele aprinse de rosu, violet si ciclam.

Decoruri, strasuri si paiete
Daca vrei sa fii la moda, poti opta pentru decorurile de unghii. Fluturi, flori, animale, inimioare, arabescuri si alte aranjamente sofisticate pot da un aspect deosebit unei unghii simplu lacuita. Decorurile adezive pot fi aplicate fie pe toate degetele, fie numai pe inelar. Paietele si strasurile sunt cele mai in voga cand vine vorba de decoruri. Paietele pot fi incluse in aplicatiile de rasina acrilica sau de gel UV si pot avea cele mai diverse forme: rotunde, hexagonale, stele si cele mai traznite culori: roz, ciclam, fucsia, vernil, albastru, turcoaz, argintiu si auriu. Pentru o seara de neuitat sau pentru un eveniment special ii poti cere manichiuristei ceva deosebit si sclipitor cum ar fi aplicatiile cu cristale Swarovski. Atat in varianta aurie, cat si argintie, florile cu elemente Swarovski sunt adevarate bijuterii pentru unghii.


Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri