miercuri, iunie 18

SANI FRUMOSI FARA …….. CHIRURGIE

Rotunzi sau alungiti, mici sau mari – toti sanii sunt unici, forma si marimea lor fiind determinate genetic. Diferitele „norme“ despre masurile ideale sunt nenumarate.

Intr-un singur punct parerile femeilor si ale barbatilor sunt unanime: sanii trebuie sa fie tari si catifelati, numai buni de mangaiat. Nu este o sarcina usoara pentru pielea supersensibila dintre barbie si stern. Dar o ingrijire sustinuta te va ajuta sa-ti mentii rotunjimile in forma. Iti prezentam, mai jos, 10 metode dintre cele mai eficiente.

1 Antrenament pentru tinuta
Pieptul in sine nu poate fi „antrenat“, dar muschii din interiorul sau, da. Cel mai simplu mod: impreunezi palmele in dreptul sanilor si le presezi una de cealalta timp de 10 secunde. Repeti de 10 ori, de cate 3 ori pe zi.

Iata si un exercitiu pentru avansati: te culci pe spate cu o perna sub cap si umeri. Apuci doua gantere (a cate 500 g fiecare) sau doua sticle de cate 1/2 l, pline cu apa, intinzi bratele lateral si le ridici de 10 ori in sus. Faci acest exercitiu de 3 ori pe zi.

2 Masca de modelaj
Trebuie sa apelezi la serviciile unei cosmeticiene profesioniste. Iata cum se procedeaza: se ung intai sanii cu o crema hidratanta si tonifianta, se acopera cu tifon, apoi se aplica un strat gros de produs special de masca (pe baza de substante minerale). Pielea se va incalzi chiar din timpul fazei de aplicare si modelare a mastii. Efectul higroscopic se mareste, oxigenul si substantele nutritive si de ingrijire sunt mai bine preluate de epiderma. Dupa 20 de minute, vei observa ca ai o piele mai elastica, mai intinsa si mai putin ridata.

3 Un sutien potrivit
Un sutien isi respecta „promisiunile“ doar daca forma si marimea sa sunt corect alese. Daca circumferinta este prea mica, face cute si aluneca in sus. Daca vrei sa-ti ridice sanii, sunt perfecte cele push-up (gen Wonderbra). Un piept mare are nevoie de un sutien care sa sustina bine, cu bretele late. Cine vrea sa reduca optic marimea sanilor, poarta un sutien cu o croiala speciala. Iar pentru amatoarele de sport recomandam un sutien elastic, care nu reduce libertatea de miscare.

4 Parul trebuie sa dispara
Un piept paros la femei nu are un efect prea erotic. Este cazul sa folosesti o penseta de calitate, care sa prinda bine firele. Intinzi pielea din jurul sfarcului, cu ajutorul degetului mare si al celui mijlociu, si smulgi firisoarele. Apoi freci locul cu alcool de 70%. Ceara, cremele depilatoare sau apara-tele de epilat nu au ce cauta in preajma sanilor.


5 Un peeling usor
Intre sani, mai ales cand sunt mari, se formeaza repede un sant de transpiratie. Pe de alta parte, portiunea de piele dinspre gat tinde sa se murdareasca repede. Destule motive ca sa „prelucrezi“ sub dus ambele zone, de doua ori pe saptamana, cu un peeling usor. Cel mai bine o faci prin miscari circulare, cu o perie moale de fata, pe care aplici produsul de gomaj. Pielea ta isi va recapata culoarea roz, sanatoasa si proaspata.

6 Fara sutien la plaja?
Mai bine nu! Si asta nu din motive de morala, ci din punct de vedere dermatologic. Cine sta mult cu sanii dezgoliti la soare risca sa aiba o piele imbatranita prematur. De vina sunt razele ultraviolete, care distrug tesuturile. De aceea, este bine ca la plaja sa folosesti intotdeauna creme cu factor de protectie UV mare (cel putin 20%).

7 Socuri termice
Pe termen scurt, te vei alege cu o piele de gaina, dar pe termen lung, cu o epiderma roz si mai intinsa. Un dus rece, de 10 secunde, cu apa de doar 20° C, dupa dusul cald de dimineata, se va dovedi a fi un „antrenament“ perfect pentru vasele de sange.

8 Hidratare naturala
Iti place sa mananci mai sarat? Din pacate, sarea retine apa in tesuturi si acestea se intind prea tare. Mult mai bune pentru pielea de pe bust sunt produsele cu potasiu si cele care contin multa celuloza, cum ar fi bananele, produsele cerealiere integrale sau orezul. Argila si vitamina C fortifica tesuturile.

9 Masaj pentru circulatie
Cremele sunt bune, dar si mai bine este sa le folosesti cu metoda. Nu aplica produsele de intretinere la repezeala, ci maseaza cu grija, pana intra in epiderma. Procedeul stimuleaza circulatia sangvina si vascularizarea celulelor din piele. Cum faci? Aplici o lotiune de corp sau o crema anti-age pentru decolteu pe mijlocul sternului si o intinzi in ambele parti, oblic, spre umeri, peste sani. Apoi sprijini sanul cu palma intinsa si masezi cu miscari in zig-zag in directia sfarcului. Dupa aceea, incepi dinspre clavicula si faci aceleasi miscari in zig-zag, dar in sens invers.

10 Ingrijire speciala
Cremele speciale pentru decolteu sunt destinate, prin compozitia lor, cerintelor zonei sensibile de pe piept. In afara de substante hidratante, ele contin extracte astringente din plante.
Nu uita! Pentru ca sa fie intr-adevar eficiente, trebuie folosite zilnic, cel mai bine dimineata si seara. Si inca ceva: mastile hidratante destinate tenului sunt excelente si pentru sani. Aplicarea lor va avea ca efect o piele deosebit de catifelata si de placuta.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri