miercuri, iunie 11

CUM SA OBTINEM O PIELE CA MATASEA

Ceea ce va propun este sa acordam putin mai multa atentie pielii, in definitiv este cel mai mare organ pe care-l avem. Si-apoi, inveleste atat de bine minunatul templu al sufletului... Deci, ne propunem sa simtim sub degete atingerea matasoasa a fiecarui centimetru, din crestet pana in talpi!

Haideti sa privim obiectiv spre gambe: asa-i ca pielea este uscata, iar la unele dintre noi chiar crapata?

Alte zone neglijate de obicei sunt: abdomenul, sanii, gleznele si fluierul piciorului, talpile si coatele.

PASUL I:

Mai intai o baie in cada plina cu apa calda. Suna bine, nu-i asa? Pentru cele ce suporta mai putin cada plina, este suficient ca nivelul apei sa ajunga pana in zona abdomenului in timp ce sunt asezate in cada si cu picioarele intinse. Aburul va inmuia si restul pielii.

In apa din cada pot fii adaugate:
- uleiuri volatile cum ar fi lavanda, pentru o stare buna de relaxare sau portocala - pentru cresterea optimismului;
- o spuma de baie, de exemplu hidratanta;
- sare marina, pentru reducerea inflamatiilor si imbunatatirea circulatiei sangvine;
- diverse ceaiuri, ca cel de galbenele - un foarte bun tonic si relaxant al pielii, precum si multe altele...

Dupa circa 10-15 min, trecem la gomajul corporal. Acesta se efectueaza cu produse speciale pe care le gasim in farmacii si magazinele de cosmetice, sau cu un amestec de malai, sare grunjoasa si ulei de masline (cate o lingura din fiecare) - pentru pielea mai groasa, ori miere cristalizata si tarate pentru pielea mai sensibila.

Prin gomaj indepartam un strat important de celule moarte si lasam drum liber minunatelor balsamuri ce ne vor desfata in continuare. Folosing aceasta ocazie este indicat sa curatam bine calcaiele cu o piatra ponce pe care picuram putin gel de dus. Garantat ne va placea senzatia catifelata pe care o vom simti frecandu-ne calcaiele in pat - iar El va fi cu atat mai incantat :)

Inainte de a iesi din cada, curatam bine si cuticulele inmuiate de la baza unghiei, cu un instrument special. Unghiile vor arata mult mai bine - asta in cazul in care nu suntem cu manicura si pedicura la zi!

In continuare avem posibilitatea de a aplica pe corp o multitudine de lotiuni, creme si uleiuri ce ne vor bucura pielea si sufletul...

Pentru sani este excelent uleiul de germeni de grau sau o crema emolienta ce contine acest ulei. El este foarte regenerant si exista chiar retete traditionale ce-l recomanda pentru cresterea sanilor.

In continuare folosim ulei de migdale sau o crema hidratanta ce contine acest ulei. Aplicam cu miscari circulare pe abdomen, iar apoi masaj usor si bratele, inclusiv pielea de la subsuoara - ce este, de multe ori, deshidratata din cauza anti-perspirantelor.

Pentru coapse si gambe aplicam mai intai o crema anticelulitica pe baza de cafea, coaja de grapefruit, iedera sau castane si masam energic pana ce intra in piele, apoi putem adauga un lapte hidratant de corp.

In final, ne asezam comod in fotoliu si ungem palmele cu o crema speciala pentru intretinerea calcaielor sau una pe baza de galbenele. Incepem sa masam talpa si fiecare deget; oprind aceasta mini-sedinta de reflexoterapie, vom simti aproape imediat o senzatie de usurare in tot corpul, precum si o placuta inviorare.

Acum suntem gata pentru a aplica un lac de unghii, pe care le degresam in prealabil cu dizolvant special sau alcool sanitar. Dupa uscarea lacului, mergem direct la dulapul cu haine si alegem de acolo cea mai sexy si matasoasa lenjerie intima.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri