miercuri, iunie 2

10 Plante Miraculoase

In cazul in care alegeti calea medicinei alternative va prezentam zece plante care trateaza boli si afectiuni intalnite destul de des.

Ampalaya sau pepenele bitter

Ampalaya este un fruct popular in Filipine. El poate fi gasit si in Romania, in magazinele de specialitate, sub diverse forme. Chiar daca unii il folosesc drept condiment la gatirea anumitor tipuri de carne, este folosit si la prepararea ceaiurilor. De asemenea din ampalaya sunt fabricate capsule care ajuta la tratarea diverselor forme de diabet.

Akapulco

Frunzele de Akapulco trateaza multe afectiuni ale pielii. Din frunze se poate extrage o seva care poate fi aplicata in zonele afectate. Totodata din frunzele si fructul acestei plante se poate prepara un ceai care este cunoscut pentru efectele antiseptice.

Bayabas (Guava)

Adeptii medicinei traditionale spun ca frunzele de guava sunt foarte bune pentru tratarea ranilor, durerilor de dinti, sangerarilor nazale si diareei. Aceasta planta are si proprietati antiseptice foarte dezvoltate. Frunzele de bayabas, fierte timp de 15 minute la foc mic, au intrebuintari multiple. Datorita proprietatilor antiseptice, ceaiul din bayabas este folosit si ca apa de gura.

Usturoiul

Cunoscut in China si sub denumirea bawang, usturoiul este un ingredient de baza in bucatariile din intreaga lume. In Filipine el este intrebuintat si pentru tratarea unor boli.

Filipinezii prepara usturoiul ca medicament prajindu-l in putin ulei sau lasandu-l timp de 30 de minute in otet. Consumat dupa fiecare masa protejeaza organismul impotriva racelii si gripei, previne ulcerul, problemele de rinichi si scade tensiunea arteriala.

Lagundi

Asemeni frunzelor de guava, lagundi este o planta din care se prepara un ceai cu proprietati curative impotriva racelii, gripei si astmului bronsic.

Sambong

Frunzele de sambong sunt si ele folosite pentru prepararea unui ceai care trateaza multe boli de rinichi, raceli si probleme de hipertensiune.

Tsang Gubat

Tsang gubat, o alta planta miraculoasa de origine filipineza, trateaza durerile stomacale si abdominale. Ceaiul din tsang gubat se prepara usor prin fierberea frunzelor tinp de 15 minute la foc mic.

Nyog Niyogan

Nyog Niyogan este o planta ce se gaseste in padurile din Filipine, Myanmar si Malaezia. Ea este folosita la tratarea reumatismului sau diareei.

Ulasimang Bato

Frunzele acestei plante sunt folosite pentru tratarea artritei si gutei. Ea poate fi consumata in salate sau sub forma de ceai.

Yerba Buena

Aceasta planta se gaseste si sub forma de tablete sau ceai. Ea trateaza durerile de cap, de dinti si artrita.

Sub forma de pudra sau tinctura ea este folosita si la tratarea muscaturilor insectelor.

Plantele prezentate pot fi gasite in intreaga lume, unele sub alte denumiri. De asemenea ele au fost supuse multor teste stiintifice inainte de a fi acceptate si intrebuintate ca plante medicinale.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri