luni, februarie 22

SPORTIVII.........SI HOMOSEXUALITATEA

In studiul sau despre homosexualitatea dintre sportivi, sociologul Eric Anderson a descoperit ca 19 din 47 de sportivi au participat la acte sexuale cu intentia de a starni interesul altor barbati, incepand cu saruturi si pana la masturbari reciproce sau sex oral.
Cei 47 de barbati, cu varste intre 18 si 23 de ani, erau jucatori de fotbal american, care jucasera in echipele de liceu si care nu reusisera sa acceada si in echipa facultatii fiind acum conducatori ai galeriilor acestora.
Dr Anderson a declarat ca studiul arata ca barbatii din aceasta societate si-au deschis mintile catre homosexualitate si relatiile cu alti barbati i-au facut sa vorbeasca mult mai deschis desper aceste activitati. De asemenea, el a aflat ca acest fel de sex a aparut sub forma de doi barbati si o femeie sau doar doi barbati.

"Aceasta descoperire difera fata de primele studii facute la barbatii nord-americani care fac sex cu alti barbati, in mai multe feluri. In primul rand, studiile anterioare descriu barbati heterosexuali in grupuri sexuale eterogene, in timp ce barbatii se implicau simbolic in activitati sexuale cu alti barbati. Totusi, in urma ultimului studiu aflu ca intervievatii se implicau in activitati sexuale cu alti barbati, insa asta nu inseamna ca sunt homosexuali", spune Anderson.

"In al doilea rand, intervievatii nu simt ca sexul cu o persoana de acelasi sex le pune in pericol perceperea identitatilor heterosexuale, cel putin in cazul conducatorilor de galerie. Cu alte cuvinte, a face sex cu alt barbat nu-i face sa se simta homosexuali", mai spune sociologul.

De asemenea, Anderson este de parere ca aceeasi situatie se aplica si in Marea Britanie, loc unde profeseaza la universitatea Bath. El crede ca portretul pozitiv al homosexualitatii la televizor, usurinta cu care homosexualii se pot promova, folosind internetul, abilitatea heterosexualilor de a vorbi cu homosexuali pe internet si declinul fundamentalismului au transformat homosexualitatea si actele homosexuale intr-un subiect mult mai putin controversat in lumea tinerilor. Acest lucru i-a facut sa recunoasca mai usor ca au participat la un astfel de act sexual.

Doctorul Eric Anderson a fost primul profesor de sport homosexual, dintr-un liceu american. El a parasit totusi acest post dupa ce unul dintre elevi a fost atacat pentru ca se presupunea ca este homosexual. Anderson lucreaza in prezent ca sociolog la Universitatea din Bath si este autorul cartii "In the Game, Gay Athletes and the Cult of Masculinity".

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri