duminică, ianuarie 3

MARON - CULOARE SAU MAGIE

Culoarea maro este una dintre armele secrete ale unui machiaj reusit, discret si care, in acelasi timp, iti pune in valoare in mod subtil trasaturile chipului. O veste buna este ca exista cel putin cate o nuanta care se potriveste oricarui tip de ten sau in functie de culoarea ochilor (desi, este adevarat, persoanele cu ochi caprui sunt mai avantajate din acest punct de vedere). Iar cealalta veste buna este ca aceasta culoare nu s-a demodat in acest sezon. Nici pe departe...

Bej deschis, nuanta ciocolatei, nuanta naturala a pamantului... nu exista restrictii. Singurul lucru pe acre trebuie sa-l faci este sa scapi de temerea (de altminteri, nejustificata), potrivita careia culoarea maro imbatraneste. Nimic mai fals. Dar nu trebuie sa folosesti prea mult fard - si nu este vorba numai de ratiuni de ordin estetic, ci si de faptul ca un machiaj reusit nu este similar cu o perioada indelungata de timp, petrecuta in fata oglinzii.

Se impune o precizare, in context, mai ales atunci cand folosesti diferite nuante de bej. Ai putea fi tentata sa incerci sa folosesti produsele de machiaj pentru a-ti accentua (sau, dimpotriva, pentru a masca) anumite parti ale fetei de care, sa spunem, nu esti prea incantata. Nu ar trebui sa incerci insa acest lucru fara a cere in prealabil sfatul unui make-up artist. Efectul obtinut ar putea fi exact opus.

In general, pentru baza de machiaj se recomanda un fond de ten (sau pudra) cu nu mai mult de o nuanta mai inchis la culoare decat pielea ta. Daca ai tenul mixt, poti folosi produse special concepute, care inhiba secretia de sebum din asa numita "zona T" (frunte, nas si barbie). In felul acesta, vei preintampina aparitia lucirii inestetice a fetei. Nu uita sa aplici baza de machiaj pe gat, iar linia de demarcatie ar trebui sa fie atat de subtila... incat sa nu poata fi observata de nimeni.

Pentru obraji, poti recurge la un fard crema in nuanta ciocolatei, sau, daca iti doresti un contur mai subtil, nuanta bronzului, care nu greseste niciodata. Poti aplica putin atat pe tample, dar intinde produsul cu ajutorul degetelor, pentru a te asigura ca nu raman pete de culoare.

In ceea ce priveste culoarea ochilor, trebuie sa stii ca folosirea fardului in nuanta maro are un unic scop: accentuarea privirii si intensificarea expresivitatii acesteia. In timpul zilei, sunt de preferat fardurile mate, iar seara - cele cu textura cremoasa.

Ca regula generala, nu se recomanda maro inchis, pentru ca efectul ar fi cel putin ilar. Exceptie face situatia cand baordezi un machiaj de scena sau pentru un carnaval. In general insa, bej sau bronz ar trebui sa fie nelipsite. Dermatograful ar trebui sa se alinieze in mod obligatoriu culorii fardului, iar mascara nu are voie sa fie decat - cum altfel? - maro.

Referitor la buze, ai aceleasi doua optiuni: bej sau bronz. Nuanta maro inchis poate ca a fost in mare voga pe vremea cand Marlene Dietrich taia rasuflarea tuturor si era cel mai bine cotata actrita a momentului. Dar timpurile acelea au apus demult si, daca nu vrei pari ca descinsa "din alt film", tonurile inchise sunt de evitat. Foarte apreciate sunt, in acelasi timp, rujurile in nuanta "cafelei cu lapte".

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri