vineri, octombrie 23

Arhetipul ideal al sufletului

Femeia interioara - respectiv barbatul interior - reprezinta pentru fiecare dintre noi cea mai pura, cea mai sfanta si cea mai frumoasa parte a sufletului nostru, aspect catre care tindem, constient sau nu, intotdeauna atunci cand ne indragostim, cand iubim plenar, prin aceasta reintregindu-ne si divinizandu-ne fiinta. Intotdeauna chiar fara sa stim, noi am iubit si am aspirat ca barbat catre femeia ideala, respectiv ca femeie-catre barbatul ideal din noi insine, iar raspunsul plin de Gratie Divina al acestui arhetip esential al sufletului s-a obiectivat prin intermediul femeilor pe care le-am iubit, le iubim sau pe care le vom iubi si, respectiv, prin intermediul tuturor barbatilor pe care-ca femeie i-am iubit sau ii vom iubi in viitor. Atunci cand noi recunoastem, spontan ne indragostim. Dar daca uitam sau ignoram total legatura dintre fiinta celuilalt si femeia noastra interioara(barbatul nostru interior)este cu putinta ca, destul de usor, acea atingere a Gratiei Divine care a facut sa apara iubirea noastra imensa sa se estompeze sau sa dispara pentru ca, treptat alunecam catre o relatie strict umana.

Din aceasta cauza, putem sa descoperim, in timp, din ce in ce mai multe diferente si nepotriviri intre celalalt si si idealul nostru launtric. Atunci gandim ca"nu mai este ca la inceput", desi este vorba despre exact aceeasi fiinta, insa noi nu mai facem legatura intre ea si idealul din sufletul nostru. Sufletul este ca o sfera care prezinta doua jumatati: una feminina si una masculina, iar trezirea lui completa se incheie cu revelarea completa a sferei sale superioare care este chiar idealul nostru fundamental si care ne cheama mereu spre el. Dar, pentru ca suntem fiinte sexuale, barbati sau femei, emisfera superioara a sufletului imbraca intotdeauna forma unei femei ideale in cazul unui barbat si a unui barbat ideal, in cazul unei femei. Asadar, in realitate, catre aceasta emisfera superioara ne indreptam intotdeauna(chiar fara sa stim)toate aspiratiile sublime, toate gandurile minunate si toate starile de iubire pe care le manifestam.

Atunci cand am inteles foarte bine acest aspect, devenim cu mult mai liberi decat inainte, pentru ca avem acum langa noi si in noi(chiar in inima noastra), in permanenta, o sursa nesfarsita de iubire, de plenitudine, de viata, de energie, de frumusete, de aspiratie si de sfintenie. Acum iesim din ipostaza anterioara, in care urmaream(constient sau nu)mai mult sa cerem, pentru ca tot timpul suntem plini launtric si gata sa daruim. Acum stim ca avem aproape totul in noi si nu mai are nici o importanta daca primim ceva in schimb, iar idealul sufletului nostru ne raspunde din ce in ce mai mult prin fiintele pe care le iubim. De fapt, de-abia acum putem iubi cu adevarat detasat, plenar si liber, pentru ca am inteles ca suntem liberi si ca toata dragostea din lume se afla in interiorul nostru, iar dragostea noastra este amplificata apoi tot mai mult de toate fiintele pe care le-am iubit, le iubim sau le vom iubi in viitor.

Aceasta este conditia de plenitudine launtrica in care suntem interesati in primul rand sa daruim iubire, iar aceasta este si metoda infailibila de eliminare a problemelor legate de starea de neimplinire interioara sau de unele pretentii pe care le putem avea de la celalalt. Acum eliberandu-l pe celalalt de orice asteptari, el se poate manifesta liber si ne poate iubi prin ceea ce suntem cu adevarat.

-sursa revista Yoga Magazin-profesor N Catrina

Meditatia pentru echilibrarea energiilor masculine si feminine

Cu toate că următoarea vizualizare este una foarte simplă, ea a avut, în mod urprinzător, efecte foarte profunde asupra multor oameni care au folosit-o. Poate că din cauza condiţionărilor istorice, puţini indivizi sunt complet în legătură cu ambele aspecte ale naturii lor, masculin/feminin, iar acest exerciţiu creează o oportunitate pentru călăuzire lăuntrică din partea amândurora.

De asemenea, el permite contopirea ambelor aspecte ale fiinţei voastre, deoarece aspectul masculin reprezintă emisfera stângă a creierului şi controlează jumătatea dreaptă a corpului. Aspectul feminin reprezintă emisfera dreaptă a creierului şi controlează jumătatea stângă a corpului. Următorul proces de contopire energetică îmbunătăţeşte şi mai mult echilibrul interior de energie, cât şi comunicarea.

VIZUALIZAREA FEMEI INTERIOARE/BARBATULUI INTERIOR

-30-40 min-singuri-cream un spatiu transfigurator sacru-atmosfera de mister(lumanari, tamaie, parfumuri naturale, aspiratii catre sublim;muzica relaxanta, zgomotele marii, ceva romantic)-imbracaminte usoara-intinsi pe spate, ochi inchisi, respiratie de voie-expiram gandindu-ne cum eliminam totodata si tensiunile grijile, deci cat mai relaxati, ne imaginam un ecran gol, ca la film si cerem Sinelui interior(Divinului din noi)sa ne reveleze femeia interioara, respectiv barbatul interior.

Nu grabim procesul, lasam sa se desfasoare lent, firesc. E de acum sau din alt timp? Priveste-i vestmintele. In ce peisaj iti apare? Starea pe care ti-o confera, culoarea ochilor, pielii, nasul, corpul. Cand totul e clar conturat, observam modul in care se misca/se comporta ca intr-un film.

Lasati-l apoi sa se indrepte spre voi. Ascultati mesajul foarte important pe care vrea sa vi-l transmita. Cum se simte in corpul nostru. Mesajul poate fi o intuitie sau cuvinte care reapar sau sunt repetate. Lasati aceasta imagine sa se manifeste liber.

Trebuie sa-i acordam sustinere;trebuie lasata sa-si exprime sentimentele, sa fim receptivi la tot ce ne transmite. Daca esti intr-un cuplu, poate da sugestii referitoare la armonizarea relatiei dintre tine si ea/el. Ii multumim si urmarim cum imaginea se estompeaza pe ecran. Exercitiul poate fi reluat si altadata.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri