duminică, octombrie 10

Cum te imbraci cand esti insarcinata?

Esti insarcinata si crezi ca poti purta aceleasi haine ca mai iniante? Sigur, in primele luni nu vei avea nici o problema, dar in timp vei constata cum nu mai poti incheia nasturele pantalonilor, cum fustele nu te mai incap si pana si sutienele iti raman mici. Ce e de facut? Ai in vedere ca hainele pe care le porti trebuie sa te ajute sa duci sarcina cu bine la sfarsit, si nu trebuie sa te incomodeze in nici un fel.

Ce fel de bluze, fuste, rochii si pantaloni porti cand esti insarcinata?

Alege asadar haine cat mai largi si comode, din materiale usoare. Nu alege haine din materiale grele, care sa devina dificil si obositor de purtat. Ai in vedere sa nu porti rochii, fuste sau pantaloni cu cordon pe burta, mai ales cu un cordon prea strans, care poate incomoda sarcina. Alege in general sa te feresti si de hainele stranse sub sani. Cel mai bine este sa porti pantaloni, rochite sau fuste cu bretele late, care se leaga pe umar. In asa fel, greutatea lor va fi purtata de umeri, nu de abdomen sau de sani.

Ce fel de sutien porti cand esti insarcinata?

Ai invedere ca trebuie sa porti si un alt tip de sutien. In timp sanii tai se vor mari considerabil si vor aeva nevoie de o sustinere pe masura. Alege sutiene mari, din materiale tari, care sa-ti poata sustine bine sanii. Ei trebuie sa inconjoare sanii din toate partile, in lateral urcand pana la axila (sub brat). Ai in vedere ca este bine ca in lunile mai inaintate, daca simti nevoia, sa porti sutienul si noaptea, taind in el gauri pentru sfarcuri. Ai in vedere ca sutienul sa fie comod, sa nu aiba sarme sau cordoane care sa-l stranga in jurul corpului. Presiunea executata de astfel de sarme si cordoane poate duce la aparitia cancerului mamar.

Nu uita sa ai in vedere igiena sanilor, in tipul sarcinii. Sfarcurile trebuiesc spalate zilnic si masate cu grija, cu mana sau cu un prosop inmuiat in apa calduta. Astfel sfracurile se intaresc si se stimuleaza alaptarea.

Centura de sarcina/ Burtiera

Multe femei insarcinate folosesc burtiera, pentru a preveni lasarea muschilor dupa nastere. Este bine de stiut ca o femeie activa, care a facut sport, care nu are abdomenul lasat, nu va avea probleme cu muschii abdominali dupa nastere, si cu cateva exercitii isi va recapata repede tonusul dinainte.

Daca insa, femeia are muschii lasati, abdomenul flasc, este bine ca dupa nastere sa foloseasca o centura de sarcina, sau o burtiera. Aceasta se "imbraca" astfel: Femeia sta culcata pe pat si imbraca burtiera de la picioare, tragand-o in sus, in timp ce cu mana ridica in sus muschii lasati ai abdomenului. Abia dupa ce a pus pe ea burtiera femeia se ridica in piciaore.

Ce incaltaminte porti cand esti insarcinata

Daca ti-a placut tot timpul sa porti tocuri subtiri si inalte, si nu te incomodeaza sa le porti in continuare, stai linistita. Nu trebuie sa inalci decat papucii in care simti bine. Si daca tocurile fac asta pentru tine, atunci tocuri vei purta! Daca totusi ai nevoie de papuci mai comozi alege tocurile late si joase, sau chiar papucii fara toc.

Regulile pentru tinuta vestimentara in timpul sarcinii sunt destul de simple. Important e sa te gandesti la confortul tau si al copilului. Si nici nu stii cand sarcina va tece si iti vei recapata siluata. Nu uita ca exista haine incredibil de sexy pentru femeile insarcinate. Deci mergi la cumparaturi!

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri