joi, iulie 29

MASTURBAREA SI BENEFICIILE EI

Masturbarea reprezinta actiunea de autostimulare, excitare manuala a organelor sexuale, de catre barbati sau femei. Masturbarea masculina mai este numita, in mod impropriu, si onanie sau onanism, denumire care vine de la personajul biblic Onan.

Acesta refuza implinirea responsabilitatii leviratului, a carui datorie era sa insamanteze pe vaduva fratelui sau cu care, conform randuielii, se casatorise pentru a asigura continuarea neamului acestuia (fiii nascuti cu vaduva erau deci considerati fii ai celui raposat). Onan, insa, a refuzat sa o lase insarcinata pe femeia fratelui sau decedat, varsandu-si samanta pe jos, ca sa nu ridice urmasi fratelui sau (Facerea 38, 9) ceea ce a atras mania lui Dumnezeu care, drept pedeapsa, l-a omorat. Deci, pacatul lui Onan nu este o masturbare, in adevaratul sens al cuvantului, motiv pentru care, termenul onanie nu este, de fapt, sinonim cu masturbare.

Cand vine vorba de masturbare, toti sexologii impartasesc aceeasi opinie: este buna pentru sanatate!

Beneficiile masturbarii

Masturbarea te ajuta sa iti cresti dorinta sexuala. De altfel, este o solutie foarte buna pentru mentinerea sanatatii sexuale in cazul unei tulburari hipoactive a dorintei sexuale, (lipsa dorintei). Pana la urma, orice masina veche are nevoie de incalzire.

Masturbarea combate insomnia. Are o influenta pozitiva asupra sistemului imunitar si ajuta la combaterea stresului. Acest lucru are rezultate incredibile asupra somnului, care va fi considerabil imbunatatit dupa masturbare. Nu ezita asadar sa o practici, ori de cate ori nu te prinde somnul.

Previne infectiile colului uterin si cele ale tractului urinar. Studiile arata faptul ca femeile care se masturbeaza se protejeaza impotriva infectiilor colului uterin si ale tractului urinar. In ambele cazuri, orgasmul favorizeaza curatarea cervixului de bacterii, iar in ultimul caz masturbarea alina durerea femeii.

Masturbarea la femei usureaza nasterea, intareste muschii planseului pelvian, micsoreaza tensiunea arteriala si imbunatateste functia sexuala, ajutand la sanatatea organelor sexuale.

Masturbarea este cea mai sigura forma de sex, riscul de boli cu transmitere sexuala fiind inexistent. In plus, atat pentru barbati, cat si pentru femei, autostimularea functioneaza ca un sedativ usor, elibereaza endorfine, o modalitate de a-ti imbunatati starea de spirit.

Se pare ca dintre toate comportamentele sexuale, masturbarea are cea mai lunga lista de beneficii! Va permite unei persoane sa devina mai intima si mai familiara cu propriul sau corp, cu raspunsurile sale sexuale, cu ce parti ale corpului sunt cele mai sensibile la atingeri si va da posibilitatea obtinerii primului orgasm intr-o atmosfera relaxata si placuta!

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri