vineri, aprilie 2

DORINTA SEXUALA A BARBATILOR

Barbatii care simt ca apetitul lor sexual este in scadere ar trebui sa-si ia cateva zile libere si sa plece pe taramuri mai insorite, pentru o cura de soare. Cercetatorii au aratat ca nivelul testosteronului creste atunci cand in corp Vitamina D este la cote mari.

O alta cale, ce nu implica deplasarea, ar fi consumul de peste gras, relateaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Medicala din Graz, Austria, au descoperit ca barbatii care au cel putin 30 de nanograme de Vitamina D pe mililitrul de sange au si un nivel al testosteronului mai mare.

Atat nivelul testosteronului, cat si cel al Vitaminei D sunt fluctuante in organism, ambele descrescand din luna octombrie, la inceputul lunilor reci, fiind la cotele cele mai scazute in luna martie.

Cercetatorii au descoperit ca expunerea la soare pentru doar o ora mareste nivelul testosteronului, cel mai important hormon sexual masculin, cu 69%. Nu numai ca ajuta la formarea organelor sexuale, dar raspunde de trasaturile masculine ale barbatului, de productia de sperma si controleaza dorinta sexuala.

30 de nanograme de Vitamina D in organism sunt suficiente pentru o buna functionare, insa valorile optime sunt de 40 - 60 de nanograme.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri