luni, august 3

MINERALE...IOD

odul are numeroase prescriptii terapeutice: antisclerotic(ocrotitor vascular, mai ales al vaselor groase pe care le face suple), hipotensor, antitoxic, depurativ.

Iodul este indispensabil functionarii tiroidei si ar trebui sa devina "piinea cea de toate zilele" a batrinilor. Conditiile vietii moderne fiind factori de imbatrinire prematura, numerosi barbati de patruzeci de ani ar face bine sa consume iod.

Iodul poate fi prost tolerat si poate provoca iodism (guturai, ameteli, dureri de cap, hipertrofia glandelor submaxilare), de aceea, recomandam absorbtia lui sub forma de alimente naturale.

Poate fi util contra reumatismului, a tulburarilor de imbatrinire a tesuturilor, a insuficientei tiroidiene, a excesului de colesterol sanguin, a obezitatii, a hipertensiunii, a tulburarilor circulatorii, a gusii, contra afectiunilor pulmonare, a tuberculozei a sifilisului. La copil, este un factor de crestere.

Algele sint bogate in iod, ca si usturoiul, ceapa, cresonul, spanacul, varza, morcovul, prazul, napul, rosia, para, strugurii.

Tratamentul catalitic se intrebuinteaza contra tulburarilor functiei tiroidiene si a tuturor consecintelor ei, cu rezultate excelente.

Trebuintele zilnice ar fi de circa 130 micrograme.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri