duminică, iulie 19

INGRIJIREA NATURALA A DENTITIEI

Dintii din dentitia definitiva, daca se distrug, nu sunt inlocuiti in mod natural. Ei joaca un rol foarte important in indeplinirea normala a digestiei si deci a functionarii organismului. De aceea este necesar ca ei sa fie ingrijiti si pastrati in perfecta stare.

Caria dentara este o afectiune cu etiopatogenie complexa. Debuteaza printr-o leziune care evolueaza spre producerea unei cavitati, dezorganizand si distrugand progresiv substantele dure ale dintelui.

Dupa intensitatea procesului, caria poate fi : de gradul I, care afecteaza numai smaltul; de gradul al II-lea, care afecteaza smaltul si dentina; de gradul al III-lea, care consta in deschiderea camerei pulpare cu infectarea pulpei (carie penetranta); de gradul al IV-lea, cu deschiderea larga a camerei pulpare, insotita de necroze sau cangrena pulpei dentare.

Pentru diagnosticare si tratament persoana in cauza trebuie sa se prezinte la medicul stomatolog. Pana a ajunge la medic se poate autotrata naturist folosind patrunjel.

Iata cateva retete pentru ingrijirea dintilor prin tratamente naturiste :

Tratament naturist cu BUSUIOC :
decoct din doua lingurite de frunze uscate maruntite la o cana (200 ml) cu apa rece, se lasa la macerat zece minute, se da in clocot, se lasa acoperit 15 minute pentru racire, se strecoara si se clateste bine gura de mai multe ori pe zi.

Tratament naturist cu LAMAI :
consumul de lamaie sau frecarea dintilor cu lamaie deter­mina albirea lor.

Tratament naturist cu MAR :
consumul de mere determina albirea dintilor.

Tratament naturist cu MENTA (IZMA BUNA) :
infuzie din patru-cinci frunze uscate, peste care se toarna 100 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se spala dintii cu periuta dupa fiecare masa si apoi se clateste gura cu solutia obtinuta din infuzie.

Tratament naturist cu PATRUNJEL :
se zdrobesc bine frunzele de patrunjel proaspete sau radacina pana se obtine o pasta ; se framanta cu putina sare ; se formeaza un cocolos si se introduce in caria dentara, sau in urechea corespunzatoare partii dureroase.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri